Video Valoarea investiţiilor la Stadionul Naţional în 2010, aproximativ 440 milioane lei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că valoarea investiţiilor pentru lucrările de finalizare a Stadionului Naţional este de aproximativ 440 milioane de lei, acesta urmând să fie terminat la sfârşitul anului 2010.

95 afișări

"Eu cred că se poate finaliza şi mai repede de sfârşitul anului, însă vom vedea cum evoluează lucrurile", a spus primarul Capitalei, la conferinţa de presă în care municipalitatea a prezentat Stadionul Naţional ca principal obiectiv al investiţiilor.

Oprescu a amintit că, în cursul acestui an, urmează să fie finalizate gradenele, stâlpii de susţinere ai acoperişului, compartimentele şi instalaţiile interioare, reţelele exterioare aferente utilităţilor, precum şi acoperişul retractabil pentru care actele au fost semnate anul trecut.

Vremea nefavorabilă a întârziat lucrările

Directorul de construcţii civile al firmei Max Bogl care se ocupă de ridicarea stadionului Naţional din cadrul Complexului Lia Manoliu, Ştefan Monus, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că vremea nefavorabilă a întârziat lucrările dar că noua construcţie va fi gata până la sfârşitul anului.

Anul trecut municipalitatea a plătit şi banii pe care Guvernul trebuia să-i dea pentru lucrări

Primarul Sorin Oprescu i-a spus, marţi, premierului Emil Boc că dacă anul trecut municipalitatea a plătit şi banii pe care Guvernul trebuia să-i dea pentru lucrările la Stadionul Naţional, în 2010 nu va mai putea suporta cota cu care Executivul trebuie să participe la realizarea acestuia.

Potrivit primarului general, discuţia cu premierul Emil Boc privind Stadionul "Lia Manoliu" a avut în vedere cota parte din finanţarea pe 2010 pe care Guvernul trebuie să o asigure, conform protocolului încheiat cu municipalitatea.

În timpul vizitei din ianuarie, de la Frankfurt, Sorin Oprescu a arătat că doreşte încheierea unui parteneriat public-privat cu firma care administrează arena din acest oraş, pentru managementul Stadionului Naţional "Lia Manoliu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici