- Home
- Social
- (17.07.2022, 07:17)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vârful de ciocolată de pe cornetul de îngheţată ne face rău. Explicaţia unui om de ştiinţă
Se recomandă ca niciodată să nu mâncaţi vârful de ciocolată al cornetului de îngheţată, care, pentru mulţi, este partea preferată.
15759 afișări
Este o veste care ne strică vara de câţiva ani: vârful de ciocolată al cornetului de îngheţată ambalat face rău şi nu trebuie mâncat.
Acea muşcătură, care pentru mulţi este cea mai bună, ar fi şi cea mai periculoasă pentru sănătatea noastră, spune din 2016 profesorul olandez Bert Weckhuysen de la Universitatea Utrecht, un chimist care a explicat de ce această parte a cornetului de îngheţată nu are beneficii.
Explicaţia este pur ştiinţifică şi are de-a face cu procesul de hidrogenare care este necesar pentru a ne asigura că ciocolata nu este nici prea solidă, precum ciocolata în stare clasică, în ciuda faptului că este depozitată la congelator, nici prea lichidă, precum ciocolata topită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: România are nevoie de o altă structură statală, care să-ți folosească banii mai eficient și să genereze creștere economică
-
Speranţa de viaţă la naştere a crescut în Europa în 2023. Care este situaţia României
-
Poşta Română: Până la sfârşitul zilei, estimăm că ne vom apropia de procentul maxim de livrare a pensiilor
-
Germania acuză Rusia că se află în spatele unor atacuri cibernetice. Partidul de guvernământ, printre ţintele vizate
Prin acest proces, acel strat de ciocolată devine un concentrat de grăsimi saturate, care sunt dăunătoare pentru sănătate, deoarece cresc colesterolul foarte mult. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea a maximum 10% din caloriile zilnice sub formă de grăsimi saturate şi încercarea de a le înlocui cât mai des cu grăsimi polinesaturate şi mononesaturate, precum cele găsite în uleiul de măsline sau în peşte.
Îngheţata ambalată este bogată în zahăr şi conservanţi, iar ciocolata folosită este foarte adesea un înlocuitor. Nimic de-a face cu îngheţata de casă. Soluţia este chiar aici: ori de câte ori este posibil, preferaţi îngheţata de casă.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: România este țara din Europa în care sectorul privat, antreprenorial, are impactul cel mai mic asupra deciziilor guvernamentale. Este un abuz!
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
NATO afirmă că Rusia desfășoară „activități maligne” asupra statelor membre. Ce decizie a luat Consiliul Nord-Atlantic
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la suprafață ancheta autorităților
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe