Vaslui: 17 copii şi trei adulţi, diagnosticaţi cu hepatită, într-un focar confirmat de autorităţi

Un număr 17 copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani şi trei adulţi au fost diagnosticaţi cu hepatită virală acută, pe baza analizelor de laborator, astfel fiind confirmat de către autorităţile sanitar-vasluiene focarul de boală din localitatea Păltiniş, unde apa din fântâni este cu microbi.

108 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 17 copii şi trei adulţi, diagnosticaţi cu hepatită, într-un focar confirmat de autorităţi

Vaslui: 17 copii şi trei adulţi, diagnosticaţi cu hepatită, într-un focar confirmat de autorităţi (Imagine: Shutterstock)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat focarul de hepatită virală acută de tip A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti, după ce 20 de persoane, din care 17 copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, au fost depistaţi cu această boală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Diagnosticarea cu hepatită s-a făcut, în majoritatea cazurilor, pe baza analizelor serologice de laborator, însă există şi trei persoane la care prezenţa virusului a fost constatată pe criterii clinice şi epidemiologice.

"În cursul zilei de astăzi (n.r.- luni) s-au primit şi rezultatele la analizele de laborator pentru cele trei probe prelevate din surse publice de apă din zona focarului de hepatită, stabilindu-se că acestea sunt necorespunzătoare din punct de vedere microbiologic. Este vorba de o încărcătură bacteriană peste limita maximă admisă. De aceea, s-a recomandat în comunitate să fie utilizate surse de apă autorizate şi verificate pentru a preveni îmbolnăvirea", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autorităţile sanitare au vaccinat până acum 16 copii, cu vârste cuprinse între doi şi 15 ani, precum şi cinci adulţi, urmând ca procesul de imunizare să continue în localitatea Păltiniş, unde sunt 300 de locuitori. De asemenea, a fost făcută dezinfecţia latrinelor familiilor în care s-au înregistrat cazurile de boală, fiind începută şi dezinfecţia fântânilor din sat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici