Vaslui: Echipaj medical de la Ambulanţă, bătut de o elevă aflată în stare avansată de ebrietate. Ce spune Inspectoratul Şcolar Judeţean

Un medic şi o asistentă de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui au fost bătuţi, joi după-amiază, de o elevă în vârstă de 14 ani, aflată în stare avansată de ebrietate, în momentul în care echipajul medical o transporta pe adolescentă la spital, aceasta fiind preluată din faţa unui bar, unde băuse votcă.

254 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Echipaj medical de la Ambulanţă, bătut de o elevă aflată în stare avansată de ebrietate. Ce spune Inspectoratul Şcolar Judeţean

Vaslui: Echipaj medical de la Ambulanţă, bătut de o elevă aflată în stare avansată de ebrietate (Imagine: Publimedia/Octav Ganea)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, cei doi membri ai echipajului medical au fost loviţi cu palmele peste faţă de către elevă, într-un moment de agitaţie psihomotorie determinat de consumul de băuturi alcoolice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei care au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe au fost colegii de clasă ai elevei, după ce aceştia ieşiseră dintr-un bar din zona Călugăreni, din municipiul Vaslui, şi au constatat că adolescenta nu se mai poate ţine pe picioare.

"În momentul în care am încercat să o urcăm în ambulanţă, eleva a început să se zbată foarte puternic şi să ne înjure, iar când am ajuns în autosanitară m-am trezit dintr-o dată cu o palmă puternică peste faţă. În cele din urmă, am reuşit să o sedăm medicamentos şi să o imobilizăm de targă, după ce lovise cu picioarele şi aparatura din ambulanţă. Însă, în momentul în care am ajuns la spital, fata şi-a revenit şi a început din nou să se agite, lovind-o de data asta pe asistentă, tot cu palma peste faţă", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.

Potrivit acestuia, eleva a fost diagnosticată cu intoxicaţie acută etanolică şi stare de ebrietate, după ce, potrivit echipajului medical, băuse votcă la barul din faţa căruia a fost luată de ambulanţă.

ISJ Vaslui: Eleva era în timpul liber; nu poate fi sancţionată

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui spune că eleva băută care a lovit, joi după-amiază, un echipaj medical al Ambulanţei în timp ce o transporta la spital nu poate fi sancţionată de şcoala unde învaţă întrucât era în timpul liber când a avut loc incidentul.

Eleva de 14 ani din Vaslui care, aflată într-o avansată stare de ebrietate, i-a lovit pe medicul şi pe asistenta ambulanţei ce o transporta la spital, ar putea scăpa fără nicio sancţiune din partea şcolii unde învaţă, în condiţiile în care incidentul nu s-a petrecut în timpul orelor de curs sau în incinta unităţii de învăţământ.

"Eleva nu poate fi sancţionată de şcoală. Era în timpul liber, înainte de a veni la cursuri, având în vedere că învăţa după-amiază", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Conducerea ISJ Vaslui susţine, însă, că acest caz va ajunge în discuţia Consiliului Profesoral al Şcolii "Mihai Eminescu" Vaslui, gimnaziu unde fata este elevă în clasa a VII-a, în condiţiile în care aceasta are probleme cu numărul mare de absenţe de la cursuri.

"Eu cred că această fată trebuie ajutată, şi nu pedepsită. Din ce am discutat cu directorul şcolii, eleva are deja probleme cu numărul mare de absenţe şi, drept consecinţă, a avut nota scăzută la purtare, la 8.00, pe primul semestru. Acest incident este o palmă grea pentru elevă, familie şi chiar şcoală. De aceea, eleva trebuie inclusă într-un program de monitorizare, cu o colaborare cât mai strânsă între şcoală şi familie, un rol important putând avea inclusiv psihologul unităţii de învăţământ. Oricum, cazul va ajunge şi în discuţia Consiliului Profesoral al şcolii", a mai declarat Gabriela Plăcintă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici