Vei putea ieşi din oraş după 15 mai? Preşedintele şi premierul se contrazic pe tema ieşirii din localitate

  • Dacă ţi-ai făcut planuri pentru 16 mai, după ce expiră starea de urgenţă, trebuie să ştii că încă nu s-a decis ce se va întâmpla
  • Guvernanţii nu ştiu cu exactitate dacă te vor lăsa sau nu să părăseşti localitatea
  • În timp ce preşedintele României spune că nu ai voie nici după 15 Mai, premierul îţi spune că va exista o listă lungă pentru care poţi ieşi
6234 afișări
Imaginea articolului Vei putea ieşi din oraş după 15 mai? Preşedintele şi premierul se contrazic pe tema ieşirii din localitate

Vei putea ieşi din oraş după 15 mai?

După data de 15 mai expiră starea de urgenţă în România şi până astăzi nu ştim cu exactitate ce se va întâmpla după această dată. În loc să dea explicaţii clare, guvernanţii se contrazic în declaraţii. Luam un exemplu simplu. Ieşirea din localitatea unde stai. Au spus-o clar, chiar aleşii tăi. Nu ai voie să părăseşti oraşul nici după 15 mai. Astăzi premierul Orban pare că s-a răzgândit.

„După data de 15 mai am stabilit clar că vom elimina restricţiile de circulaţie în interiorul localităţii total şi de asemenea vom păstra doar anumite restricţii pentru deplasarea în afara localităţii. Toate vor fi incluse în lista motivelor intemeiate pentru care se poate ieşi care va fi o listă mai largă decât listele obişnuite”, a spus premierul. 

Este simplu. Cu toţii am tras această concluzie după ce, chiar preşedintele ţării a ieşit în urmă cu câteva zile şi a spus clar. Nu vei putea ieşi din localitate.

„Nu vom putea ieşi în grupuri mai mari de trei persoane, nu vom putea o vreme destul de bună să ieşim la restaurant sau mall, nu vom putea imediat după 15 mai nici măcar să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Chiar şi premierul a avut o astfel de declaraţie. Şi nu în urmă cu mult timp. Chiar ieri.

„În discuţiile pe care le-am avut pe care le avem în momentul de faţă, nu vom elibera total mişcarea în afara localităţilor.Adică o să existe restricţii în ceea ce priveşte deplasarea. Şi aici facem o evaluare a riscurilor în funcţie de tipul de deplasare pentru a putea stabili ce tipuri de deplasări vom permite”, a mai spus Ludovic Orban.

În concluzie, mai ai de aşteptat pentru a vedea exact ce se va întâmpla. Dacă vei putea ieşi doar pentru urgenţe în afara localităţii sau vei putea merge şi la o scurtă plimbare în alt oraş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici