Veniţi de luaţi Lumină! Cum a arătat noaptea de Înviere celebrată pentru prima oară în istorie fără credincioşi în bisericile din România

Ca niciodată. Într-o lume cu regulile schimbate de pandemia de coronavirus, pentru prima dată în istoria ortodoxiei, Slujba de Înviere a arătat cu totul diferit. Ceremoniile de Paşte, care în fiecare an strângeau milioane de oameni la bisericile din România, s-au oficiat fără credincioşi, iar preoţii au oferit lumina sfântă voluntarilor echipaţi in combinezoane de protecţie.

5041 afișări
Imaginea articolului Veniţi de luaţi Lumină! Cum a arătat noaptea de Înviere celebrată pentru prima oară în istorie fără credincioşi în bisericile din România

Voluntari imbracati in combinezoane de protectie aprind candele asezate pentru a forma o cruce, in timpul slujbei de Inviere in curtea bisericii Sf.Pantelimon din Bucuresti, duminica, 19 aprilie 2020.

Patriarhia a îndemnat ca regulile stricte să fie respectate în toate parohiile din România, iar imaginile arată cum au răspuns preoţii solicitărilor autorităţilor.

Mediafax vă prezintă imagini surprinse sâmbătă noaptea la Slujba de Înviere la Biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti:

FOTO: Un voluntar al Parohiei Sf. Pantelimon deschide uşa bisericii, la începutul slujbei de Inviere, in Bucuresti, duminica,19 aprilie 2020. 

 

FOTO: Un preot aprinde lumanarea unui voluntar al Parohiei Sf.Pantelimon, in timpul slujbei de Inviere, in Bucuresti, duminica, 19 aprilie 2020.

 

FOTO: Un preot iese din biserica in timp ce voluntari imbracati in combinezoane de protectie se roaga, in timpul slujbei de Inviere in curtea bisericii Sf.Pantelimon din Bucuresti, duminica, 19 aprilie 2020.

 

FOTO: Un preot citeşte din Evanghelie, la ieşirea din Biserică, in timpul slujbei de Inviere, in Bucuresti, duminica, 19 aprilie 2020. 

FOTO: Un voluntar al Parohiei Sf Pantelimon, imbracat in combinezon de protectie, aprinde lumanarea unei femei, in noaptea de Inviere in Bucuresti, sambata, 18 aprilie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici