Veşti bune pentru studenţi: Bugetul Erasmus creşte cu 35 de milioane de euro

  • Numărul studenţilor care vor beneficia de burse Erasmus în 2022 va creşte cu 8000
  • Studenţii care vor să aplice pentru bursă trebuie să aibă rezultate universitare bune şi să cunoască limba străină
  • Între 2016 şi 2020, aproximativ 7000 de studenţi au plecat anual în străinătate cu Erasmus
337 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru studenţi: Bugetul Erasmus creşte cu 35 de milioane de euro

Veşti bune pentru studenţi: Bugetul Erasmus creşte cu 35 de milioane de euro

În fiecare an, studenţii au oportunitatea să experimenteze educaţia internaţională prin intermediul programului Erasmus. Iar în următorul an, bugetul european alocat proiectului creşte cu 35 de milioane de euro.

Motiv pentru care numărul studenţilor care vor beneficia de burse în 2022 va creşte cu 8000. Studenţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a avea şansa la bursă: să cunoască limba, să aibă rezultate bune în anul universitar precedent şi să prezinte o scrisoare de motivaţie.

Nicolae Ştefănuţă este cel care a asistat la negocierea bugetului pentru programul Erasmus. El îşi doreşte ca studenţii din România să aibă cât mai multe oportunităţi şi să evolueze din punct de vedere educaţional.

„Erasmus nu este suficient să fie o bursă care să ajute doar copiii de bani gata, adică dacă primesc 300-400 de euro şi tu nu ai mijloace, nu te descurci suficient cu acei bani

Şi atunci pentru mine e foarte important să le şi creştem individual aceste burse, aşa încât orice copil, orice tânâr, indiferent de situaţia materială de acasă să poată să meargă în ele” , a declarat Nicolae Ştefănuţă la Aleph News.

În anii 2016 şi 2020, între 6000 şi 85000 de studenţi plecau anual la studii în afară, însă anul acesta, din cauza contextului pandemic, numai 4600 de tineri au plecat în afară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici