Video Vicepreşedintele comisiei pentru controlul SRI, Octavian Popa, audiat la DNA în dosarul lui Olteanu - VIDEO

Vicepreşedintele Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, deputatul Octavian Popa, este audiat la DNA, acesta precizând că are calitatea de martor.

800 afișări

"Am dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul domnului Bogdan Olteanu, având în vedere funcţia mea la acel moment, de preşedinte al organizaţiei PNL, filiala Tulcea, şi de comisar general al Gărzii de Mediu. M-au întrebat detalii pe care le ştiam cu privire la numirea domnului Liviu Mihaiu. Le-am spus tot ceea ce ştiam. Sper să le fie de folos. Cred că au vrut să elucideze procedurile legate de numire, motivaţia unor numiri şi cred că în această privinţă le-am fost de folos", a declarat Octavian Popa după audieri.

La intrarea în sediul DNA, vicepreşedintele Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a precizat că nu era apropiat al lui Bogdan Olteanu sau al premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

"Domnul Vîntu, erau de notorietate legăturile domniei sale. Trebuie să fii neinspirat, dacă nu prost ca să iei bani de la domnul Vîntu. Eu la acea perioadă am fost comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, poate de asta am fost chemat. Liviu Mihaiu îşi crease o notorietate, poate adevărată, poate mai puţin, dar o notorietate de activist pe probleme de mediu. Era un apropiat al unor oameni influenţi, nu este vorba doar de domnul Vîntu. A participat cu domnul prim ministru Călin Popescu Tăriceanu la o acţiune în judeţul Tulcea, care după aia s-a defăşurat în zona Murghiol şi în zona Retea. Era implicat şi avea o imagine bună pe lângă guvernul Tăriceanu. Eu cred că numirea domniei sale a fost datorită acestui fapt. Domnul Tăriceanu, ca orice Guvern, îşi dorea o creştere de imagine, şi a considerat oportună numirea unei persoane care provine din societatea civilă, că tot e la modă acum. Eu nu eram o persoană foarte apropiată nici de domnul prim-ministru şi nici de Bogdan Olteanu", a declarat deputatul Octavian Popa.

Şi deputatul liberal Dan Motreanu a fost audiat la DNA în dosarul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu.

"Am fost citat ca martor în dosarul domnului Olteanu. Am dat scurte declaraţii cu privire la modul de organizare şi funcţionare a partidului la momentul respectiv", a declarat Dan Motreanu, la ieşirea de la sediul DNA.

Întrebat de jurnalişti dacă a văzut "punga cu bani", deputatul PNL a precizat că era la Călăraşi la momentul respectiv şi că nu ştie nimic.

În cazul lui Bogdan Olteanu, instanţa supremă a decis ca fostul viceguvernator BNR să nu ia legătura cu părinţii săi, cei doi urmând să fie audiaţi de procurorii DNA, se arată în decizia ÎCCJ.

Magistraţii au mai decis joi ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici