Viceprimarul din Dobroeşti, arestat pentru corupţie

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a viceprimarului din Dobroeşti, Florin Brăduţ Ivan, acuzat de corupţie, anulând astfel decizia instanţei inferioare.

68 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul din Dobroeşti, arestat pentru corupţie

Viceprimarul din Dobroeşti, arestat pentru corupţie

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul procurorilor în cazul deciziei Tribunalului Bucureşti, care în urmă cu o săptămână a dispus cercetarea în libertate a viceprimarului din Dobroeşti.

Pe de altă parte, instanţa a decis că Marius Sabău, funcţionar în cadrul Primăriei Dobroeşti, să fie cercetat în continuare în libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

Tribunalul Bucureşti respinsese, în urmă cu o săptămână, propunerea procurorilor de arestare preventivă a viceprimarului din Dobroeşti şi a funcţionarului care a cerut mită de la o localnică, cei doi având interdicţie de a părăsi ţara.

Procurorii au stabilit că funcţionarul trebuia să primească 10.000 de lei de la localnică în schimbul distrugerii actelor referitoare la consumul ilicit de apă, iar viceprimarul l-a instigat să pretindă mita.

Potrivit procurorilor, s-a organizat un flagrant la sediul Primăriri unde urmau să fie remişi banii, atât primarul Valentin Condu, cât şi viceprimarul intervenind violent. De altfel, primarul i-a sechestrat în sediul instituţiei pe anchetatori, iar apoi a sunat la 112 cerând ajutorul poliţiei.

Marius Sabău este acuzat de luare de mită şi distrugere de documente, iar Valentin Condu şi Ivan Brăduţ sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate, ultraj şi favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici