Victor Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Liviu Dragnea. Remarca acidă la adresa lui Sorin Grindeanu şi Eugen Teodorovici

Victor Ponta, fost premier, a ajuns, vineri, la sediul DNA, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul Tel Drum, în care este cercetat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Ponta a mai fost audiat în această cauză.

2180 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Liviu Dragnea. Remarca acidă la adresa lui Sorin Grindeanu şi Eugen Teodorovici

Victor Ponta, audiat la DNA în dosarul lui Liviu Dragnea. Remarca acidă la adresa lui Sorin Grindeanu şi Eugen Teodorvici

Întrebat de ce a fost chemat din nou, Victor Ponta a răspuns: "Nu ştiu, dar poate îmi poartă noroc să primesc şi eu o funcţie ca ceilalţi martori. Unul e la ANCOM, unul e ministrul Finanţelor".

Fostul premier a fost întrebat dacă îşi doreşte o funcţie, acesta precizând: "De la Daddy, nimic".

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie 2017, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

În data de 17 ianuarie, DNA a extins cercetările în dosarul Tel Drum, societatea fiind pusă sub învinuire pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii au pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale firmei. DNA a pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale firmei, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, procurorii spun că Tel Drum "a fost implicată în mod direct în activitatea grupului iniţiat în cursul anului 2001 de suspectul Liviu Nicolae Dragnea (la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman), în sensul în care, în jurul societăţii Tel Drum SA au fost construite schemele frauduloase de obţinere a fondurilor publice".

Recent, Liviu Dragnea i-a acuzat pe Victor Ponta, Dan Şova şi Teodor Niţulescu că l-au ”turnat” la DNA în dosarul Tel Drum.

”Turnătorii din dosar îi ştiu. Sova, Ponta, Niţulescu. Am auzit că unii se tot alintă: <<Să-mi ceară scuze, că eu nu am spus...>>”, a declarat Dragnea.

Dragnea Mincinosul Naţional tocmai a spus din nou la televizor ca eu l-am denunţat! Dar nu poate să aducă o copie după denunţul meu că nu are bani! Aşa mincinos care să îşi bată joc de toată lumea nu am văzut!”, a replicat fostul premier Victor Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta a afirmat că din respect pentru membrii şi alegatorii PSD acest aspect trebuie să fie lămurit definitiv.

”Îi propun public să procedăm după cum urmează: el dacă aduce o copie după denunţul (pretins) al meu în aceeaşi zi îmi dau demisia din Parlament şi nu voi mai face politică/dacă însa îi aduc eu un document oficial care să ateste încă o dată că sunt un simplu martor (ca şi Teodorovici, Grindeanu, etc) şi nu am depus niciodată vreun denunţ penal contra lui atunci îşi dă el demisia din Parlament şi din PSD!! Simplu şi clar - hai măi Dragnea Mincinosule, ai curaj?”, a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici