Victor Ponta cere în instanţă anularea ordinului privind retragerea titlului de doctor

Apărătorii fostului premier al României, Victor Ponta, au depus joi la Curtea de Apel Bucureşti o solicitare de anulare a ordinului ministrului Educaţiei privind retragerea titlului de doctor, a precizat, vineri, avocata lui Victor Ponta pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

1135 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta cere în instanţă anularea ordinului privind retragerea titlului de doctor

Victor Ponta cere în instanţă anularea ordinului privind retragerea titlului de doctor

La Curtea de Apel Bucureşti s-a judecat vineri un nou termen în procesul în care fostul premier al României. Victor Ponta, a cerut suspendarea ordinului ministrului Educaţiei privind teza sa de doctorat. Avocaţii lui Victor Ponta au depus o cerere modificatoare a actului de chemare în judecată, instanţa acordând un nou termen pentru ca reprezentanţii Ministerului Educaţiei să studieze documentele. Discuţiile pe suspendarea efectelor ordinului de ministru vor fi reluate pe 12 octombrie.

Avocata fostului premier a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că joi a fost depusă, la Curtea de Apel Bucureşti, şi o solicitare de anulare a ordinului ministrului Educaţiei privind retragerea titlului de doctor.

La începutul lunii septembrie, Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanţa va decide daca ordinul dat de ministrul Educaţiei privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil.

"Analizând sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a domnului Victor Ponta din Baroul Bucureşti, ţinând cont de faptul că a fost depusă o dovadă că a fost formulată o plângere împotriva ordinului ministrului Educatţei Naţionale prin care a fost retras titlul de doctor, în unanimitate, consiliul Baroului Bucureşti a decis să suspende soluţionarea cererii de excludere până când vom şti ce anume va decide ministrul Educaţiei Naţionale, ministerul, cu privire la plângerea formulată de domnul avocat Victor Ponta. Am apreciat că e o soluţie înţeleaptă, pentru a nu creea o insecuritate în raporturile juridice. O eventuală revocare a ordinului prin care a fost retras titlul de doctor ar avea consecinţe implicite indirecte cu privire la decizia pe care noi am fi luat-o", declara, pe 13 septembrie, Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici