Videanu: Modificarea Legii serviciului de salubrizare, o eroare incredibilă

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, joi, în timpul şedinţei CGMB, că Ordonanţa de Urgenţă aprobată de Guvern în şedinţa de miercuri - prin care activitatea de salubritate trece la sectoare - este "o eroare incredibilă", anunţând că va sesiza Avocatul Poporului.

1 afișare
Imaginea articolului Videanu: Modificarea Legii serviciului de salubrizare, o eroare incredibilă

Videanu: Modificarea Legii serviciului de salubrizare, o eroare incredibilă

Răspunzând unei interpelări formulate de un consilier municipal, privind creşterea "aberantă" a tarifelor pentru salubritate, Videanu a atacat decizia din 26 septembrie a Executivului, potrivit căreia activitatea de salubritate este preluată de primăriile de sector.

"Guvernul României, în înţelepciunea lui, ne-a luat această prerogativă (administrarea serviciului de salubritate - n.red.), plecând de la problemele din sectorul 1. Guvernul a aprobat, ieri (miercuri - n. red.) un act normativ privind transmiterea tuturor responsabilităţilor în privinţa salubrităţii Capitalei la primăriile de sector. Aşa că, stimaţi colegi, putem să medităm între noi cât vreţi dumneavoastră pe marginea tarifelor. Nici PSD nu şi-a permis acest lucru, să ia activitatea de salubrizare de la Capitală. Din punctul meu de vedere, este o eroare incredibilă. Noi vom sesiza Avocatul Poporului, să contestăm la Curtea Constituţională acest lucru. Dar, până nu devine lege nu poate fi atacată pe constituţionalitate. Asta este situaţia, va trebui să ne resemnăm", a spus Videanu.

Recent, primarul general al Capitalei afirma că propunerea de modificare a Legii serviciului de salubrizare a localităţilor este un "act normativ cu dedicaţie", apreciind că va folosi toate metodele legale de care dispune pentru a împiedica apariţia acestei legi.

"Este evident că este un act normativ cu dedicaţie, în ideea de a rezolva - ceea ce mi se apre absolut inadmisibil la nivelul anului 2007 - un conflict în care un prieten politic este implicat, iar eu sper ca Guvernul să ţină cont şi de punctul de vedere al municipalităţii şi să nu dea curs acelui act normativ", afirma Adrian Videanu.

La jumătatea lunii august, primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, nu a mai prelungit contractul de salubrizare stradală de către firma REBU, fapt ce generat un scandal în cadrul cărora au fost lansate mai multe acuzaţii cu tentă politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici