Video VIDEO: 11 migranţi, într-un imobil în construcţie din Bihor, alţi 9 încercau să treacă ilegal Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră din Girişu de Criş, judeţul Bihor, au depistat într-un imobil nelocuit, aflat în construcţie, 11 migranţi din Afganistan, Iran şi Somalia. Poliţiştii din Nădlac, judeţul Arad, au găsit şi nouă persoane din Turcia şi Irak, în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria.

419 afișări

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş au depistat într-un imobil nelocuit, aflat în construcţie, 11 persoane, care nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă. Acestea au fost duse la sediul instituţiei, pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că este vorba de cetăţeni din Afganistan, Iran şi Somalia - opt bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, precum şi un adolescent de 17 ani. Aceştia au adeclarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

De asemenea, în cadrul unei acţiuni comune cu autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat nouă persoane - trei bărbaţi, două femei şi patru copii - care intenţionau să treacă fraudulos în ţara vecină. Aceştia sunt cetăţeni din Turcia şi Irak, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, iar copiii au între 2 şi 11 ani. Şi în acest caz, cei în cauză, solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat că aveau ca destinaţie finală un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale.

Taguri:
migrant,
vamă,
poliţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici