Video VIDEO A treia zi de verificări extinse la casa lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii au ridicat noi probe/ Procurorii încă fac cercetări în zona Dunării, unde nu este nevoie de prezenţa suspectului/ Primele analize arată că hainele ridicate de pe câmp nu sunt ale Luizei

A treia zi de verificări extinse efectuate de echipe complexe de poliţişti şi procurori DIICOT s-a încheiat, duminică, după ce au fost ridicate noi probe ce urmează să fie analizate. Este vorba despre probe din podul casei, dar şi despre hainele care, la prima analiză, nu sunt ale Luizei.

18223 afișări

UPDATE ORA 16:10: DIICOT: Au fost ridicate probe din domiciliul lui Dincă. Procurorii încă fac cercetări în zona Dunării, unde nu este nevoie de prezenţa suspectului

DIICOT anunţă că în urma cercetărilor de la casa lui Gheorghe Dincă au fost ridicate mai multe probe ce urmează a fi analizate, iar ancheta continuă şi în zilele următoare în casa, anexele, maşina şi autoutilitara bărbatului. Procurorii încă cercetează unde nu e nevoie de prezenţa lui Dincă.

„Astăzi, data de 04.08.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală împreună cu poliţiştii specializaţi din cadrul Poliţiei Române delegaţi au continuat activităţile de cercetare în dosarul cauzei, între care şi cele de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, ce urmează a fi procesate”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cercetarea şi căutare în locuinţa, în dependinţele, în autoturismul şi în autoutilitara lui Gheorghe Dincă nu au fost finalizate, urmând a fi continuate şi în cursul zilelor următoare, în mod neîntrerupt, în prezenta lui şi a avocatului său.

„Menţionăm că activităţile de cercetare şi căutare care nu presupun prezenţa inculpatului sunt încă în desfăşurare”, mai arată procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cercetările pentru găsirea Luizei continuă, duminică, în zona Dunării, unde sunt formate mai multe bălţi, unde Gheorghe Dincă ar fi spus că a aruncat trupul fetei.

UPDATE ORA 15:12: A treia zi de verificări extinse la casa lui Gheorghe Dincă s-a încheiat. Noi probe sunt analizate

Anchetatorii au sigilat, duminică, la ora 15.00, casa lui Gheorghe Dincă şi au plecat cu probele pe care le-au ridicat în timpul zilei.

Este vorba de probe recoltate din podul casei bărbatului, dar şi despre hainele găsite pe un câmp dintre Caracal şi Caracal, care, la prima analiză nu ar fi ale Luizei.

Duminică a fost, de altfel, prima zi în care anchetatorii au intrat în casa lui Dincă, primul loc verificat fiind podul.

De asemenea, verificări au mai fost făcute şi în curtea casei, care are o suprafaţă de circa cinci hectare.

După ce a participat la percheziţiile locuinţei sale din Caracal, Gheoghe Dincă este dus în Arestul IPJ Olt, unde îşi va petrece noaptea.

Luni vor fi reluate verificările la locuinţa unde Gheorghe Dincă a spus că le-a omorât pe Alexandra şi pe Luiza.

UPDATE ORA 13:25 Primele analize arată că hainele ridicate de pe câmp, din Caracal, nu sunt ale Luizei

Hainele ridicate, duminică, de pe câmpul situat între Caracal şi Craiova nu sunt ale Luizei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Cu toate acestea, hainele vor fi expertizate în continuare.

În urma primelor analize, anchetatorii au stabilit că hainele pe care le-a găsit o femeie în apropierea lanului de floarea-soarelui dintre Caracal şi Craiova, unde a fost căutat telefonul Luizei, nu aparţin fetei de 18 ani, din Dioşti, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o.

Cu toate acestea, hainele, respectiv o pereche de blugi şi una de pantaloni scurţi de damă, vor fi expertizate în continuare.

Anchetatorii au mers, duminică, la locul indicat de femeia care a spus că a văzut haine aruncate în boschete, în apropierea locului unde, sâmbătă, au avut loc verificări pentru a fi găsit telefonul Luizei.

„De o săptămână am văzut hainele astea aici. Veneam la şosea în fiecare zi să iau pe soţul meu şi de aseară de când am văzut căutările până acolo m-am gândit. Sunt nişte blugi de damă, blugi, pantaloni scurţi”, a spus femeia, care a participat la ridicarea probelor.

Locul indicat este aproape de drumul spre Craiova, unde, într-un lan de floarea-soarelui Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei, aproape la nouă kilometri de locuinţa sa.

UPDATE ORA 12:14 Podul lui Gheorghe Dincă a fost sigilat după verificări

Verificările efectuate, duminică, de anchetatori, în podul lui Gheorghe Dincă s-au încheiat, după aproape o oră, iar locul a fost sigilat.

Anchetatorii au ridicat probele găsite în podul casei lui Gheorghe Dincă, iar după ce au verificat atent incinta, au sigilat locul.

Echipele s-au întors în curte, unde au loc, în continuare, verificări.

La ancheta desfăşurată la Caracal participă şi Gheorghe Dincă, bărbatul care a spus că le-a omorât pe Alexandra şi Luiza.

UPDATE ORA 11:27 Anchetatorii verifică podul casei lui Gheorghe Dincă, de unde au ridicat noi probe

Anchetatorii verifică, duminică, podul casei lui Gheorghe Dincă, din Caracal, de unde au ridicat noi probe în anchetă, acestea urmând să fi expertizate. Este prima dată când echipele extinse intră în casa lui Dincă, până acum fiind verificată curtea.

Podul casei lui Gheorghe Dincă este verificat de echipe de poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei, care participă la anchetă.

Din podul casei au fost ridicate noi probe şi acestea urmează să fie verificate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă.

Este prima dată când echipele extinse intră în casa lui Dincă, în ultimele două zile fiind verificată grădina care are o suprafaţă de circa cinci hectare.

UPDATE ORA 10:19 O femeie a sesizat Poliţia că a găsit haine lângă locul unde s-a căutat telefonul Luizei

O femeie a sesizat, duminică, Poliţia Caracal că a văzut haine de damă în apropierea locului unde s-au desfăşurat cercetări pentru găsirea telefonului Luizei. Femeia a spus că a văzut blugi şi pantaloni scurţi.

Anchetatorii au mers, duminică, la locul indicat de femeia care a spus că a văzut haine aruncate în boscheţi, în apropierea locului unde, sâmbătă, au avut loc verificări pentru a fi găsit telefonul Luizei.

„De o săptămână am văzut hainele astea aici. Veneam la şosea în fiecare zi să iau pe soţul meu şi de aseară de când am văzut căutările până acolo m-am gândit. Sunt nişte blugi de damă, blugi, pantaloni scurţi”, a spus femeia, care a participat la ridicarea probelor.

Locul indicat este aproape de drumul spre Craiova, unde, într-un lan de floarea-soarelui Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei, aproape la nouă kilometri de locuinţa sa.

Probele au fost ridicate de anchetatori şi urmează să fie expertizate.

UPDATE ORA 9:48 Ucigaşul din Caracal le-a spus anchetatorilor cum a ars cadavrul Alexandrei. Pe cel al Luizei susţine că l-a aruncat în Dunăre

Gheorghe Dincă, ucigaşul din Caracal, a spus anchetatorilor, la audierile de sâmbătă, că a folosit pentru creşterea temperaturii, în butoiul în care a ars cadavrul, vaselină şi carton bitumat, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Legat de cadavrul Luizei, susţine că l-a aruncat în Dunăre.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei, iar apoi a aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au mai căutat şi zilele trecute, după indicaţiile date de criminal, dar nu au găsit urme.

Sursele judiciare au mai declarat pentru MEDIAFAX că ucigaşul a spus că a pus cadavrul Alexandrei în butoi, iar deasupra a mai pus vaselină, carton bitumat şi cârpe, pentru a creşte temperatura.

 A 10-a zi de căutări la Caracal. Anchetatorii continuă percheziţiile în Casa Groazei

În cursul zilei de sâmbătă, trei telefoane care îi aparţin lui Gheorghe Dincă au fost ridicate şi urmează să fie expertizate de specialişti.

Alte fragmente osoase şi probe biologice au fost recoltate, tot sâmbătă, în urma cercetărilor efectuate de anchetatori la locuinţa lui Gheorghe Dincă, din Caracal.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba de haine de damă şi posibile urme de sânge. Şi hainele de damă găsite în locuinţa lui Dincă au urme biologice pe ele.

De asemenea, după mai bine de o oră de verificări într-un lan de floarea soarelui, ofiţerii s-au retras, fără să fi găsit telefonul Luizei, care ar fi fost singura probă directă ce ar fi dus la incriminarea lui Gheorghe Dincă, pe lângă propria declaraţie.

În ceea ce priveşte beciul cu arhitectură complicată, acesta ar fi, de fapt, o rampă pentru maşini, unde erau puse autoturismele în timp ce Dincă lucra sub ele.

Beciul nu a fost încă verificat, deoarece nu ar fi informaţii, la acest moment, că fetele ar fi fost ţinute acolo.

Taguri:
cercetări,
dincă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici