Video VIDEO | Cimitirele din Râmnicu Vâlcea, luminate ca Las Vegasul. Cum a fost posibil

  • 18 mii de candele au fost aprinse în cimitirele din Râmnicu Vâlcea
  • Lumânările au fost cumpărate din banii primarului oraşului
  • Lumânările au fost aprinse de angajaţii cimitirelor
  • Localnicii nu au voie în cimitire, iar forţele de ordine stau de pază, pentru a le împiedica accesul
9658 afișări

Cimitirele din Râmnicu Vâlcea au fost luminate, în noaptea de Înviere, aproape ca Las Vegasul. Deoarece oamenii nu-şi pot omagia morţii din cauza stării de urgenţă, primarul a decis să cumpere din banii lui 18.000 de candele şi să le aprindă la locurile de veci. 

“Cred că e şi un semn de respect pentru înaintaşii noştri pentru că, dacă nu ne respectăm înaintaşii, nu avem niciun viitor”, a declarat Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea.

“Am făcut noi un efort pentru ei şi am pus noi lumină pentru ei”, a declarat un angajat al cimitirului.

Poliţia verifică acum dacă gestul primarului a sfidat legea.

“Poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. Din informaţiile pe care le avem la momentul de faţă, se pare că lumânările ar fi fost aprinse de personalul administrativ din cadrul cimitirelor, persoane care se aflau la locul de muncă.“, a precizat Cătălin Udrea, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.

 

Localnicii nu au voie în cimitire, iar forţele de ordine stau de pază pentru a le împiedica accesul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici