VIDEO | Distanţare socială ZERO, la împins troleibuzul. Un fost ministru al Sănătăţii deplânge starea „celui mai ecologic mijloc de transport”. Reacţia STB

  • Un troleibuz care circula pe linia 69 s-a defectat pe o stradă din Capitală
  • Imaginile postate pe Facebook arată cum mai mulţi călători au pus umăr la umăr şi au împins mijlocul de transport în comun
  • Filmarea a fost distribuită şi de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu
3284 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Distanţare socială ZERO, la împins troleibuzul. Un fost ministru al Sănătăţii deplânge starea „celui mai ecologic mijloc de transport”. Reacţia STB

Sursa FOTO: Fcebook Aurel Rapa

În urma unor defecţiuni, un troleibuz de pe linia 69 a fost împins de călători pe o stradă din Bucureşti. Momentul a fost filmat, iar imaginile au ajuns pe Facebook, unde a stârnit numeroase reacţii din partea internauţilor.

Printre cei nemulţumiţi este şi fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta a preluat postarea, adăugând: „După atâţia ani fără investiţii în cel mai ecologic mijloc de transport din Bucureşti.”

Imaginile vin la o săptămână după un alt incident din Capitală, când un troleibuz a luat foc în centrul oraşului.

Reacţia STB

„Referitor la imaginile difuzate in mediul online cu un troleibuz de pe linia 69 care nu avea tensiune în reţea, STB face urmatoarele precizări:

Evenimentul s-a petrecut astazi, in zona Drumul Taberei, unde, din cauza instabilitatii atmosferice accentuate, a avut loc o cadere de tensiune. Intrucat acest troleibuz nu are autonomie de mers fara alimentare directa de la retea, cateva persoane au ajutat benevol soferul sa ajunga cu troleibuzul in zona cu tensiune in retea.

Facem precizarea că astfel de situatii sunt generate de faptul ca vechile administratii au privat de investitii acest domeniu, consecinta fiind invechirea parcului STB. Tocmai pentru a compensa lipsa de implicare din anii anteriori, in actualul mandat a fost pusa in practica o politica de innoire si modernizare a parcului STB.

Astfel, in ultimii ani au fost realizate proiecte pentru achizitia a 830 de noi mijloace de transport. Dintre acestea, 630  au fost contractate pana acum de actuala conducere a Primariei Capitalei: 100 de troleibuze, 400 de autobuze Euro 6 achizitionate anul trecut si care se afla in trafic si 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a caror livrare incepe in aceasta luna.
Alte 100 de autobuze electrice si 100 de tramvaie sunt in procedura de achizitie.

Contractul pentru cele 100 de noi troleibuze, care dispun de tehnologie actuala, a fost semnat in luna martie, iar livrarea incepe in luna noiembrie.

Noile troleibuze au autonomie in exploatare de minim 20 de km, in cazul intreruperii furnizarii curentului electric, caracteristica ce previne astfel de situatii. Totodata, acestea au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri si autonomie asigurata prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Troleibuzele vor fi dotate cu cu sistem informatic performant care permite atat furnizarea informatiilor despre calatorie in timp real, precum si furnizarea unor date importante despre starea de functionare a troleibuzelor catre Societatea de Transport Bucuresti. Acestea vor avea climatizare automata, o capacitate mare de transport calatori şi functii speciale destinate persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru calatori si prize USB pentru incarcarea rapida a dispozitivelor mobile.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici