Video VIDEO Imagini inedite cu un urs care găseşte o cameră de monitorizare a faunei în Parcul Naţional Retezat

Un urs a descoperit şi analizează o cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Parcul Naţional Retezat. Imaginile inedite au fost surprinse chiar de camera analizată de urs.

1737 afișări

Camera a fost montată în pădure de angajaţii Romsilva, compania care administrează Parcul Naţional Retezat.

Specialiştii spun că, probabil, ursul se afla în căutarea hranei

„Imagini amuzante cu un urs care descoperă şi cercetează camera de monitorizare a faunei instalată de specialiştii Romsilva într-o pădure din Parcul Naţional Retezat. În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urşii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului şi mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Parcul Naţional Retezat National Park are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici