Video VIDEO Imagini spectaculoase din interiorul corpului uman. Cum te protejează organismul tău

Tu ştii cum te protejează corpul tău pentru a rămâne sănătos şi a ţine virusurile şi bolile la distanţă?

2840 afișări
Un video postat online via David Rogers arată o celulă albă (leucocită) din sângele uman care urmăreşte o bacterie... pentru a o anihila.
 
Uimitorul moment a fost observat la microscop. 
 
Leucocitele sau celulele albe sunt „soldăţeii” care apără organismul de „intruşi” şi „invadatori”. Le avem în tot corpul, mai ales în sânge şi celule limfatice. Sunt celule ale sistemului imunitar şi combat infecţiile. Fără ele, am fi vulnerabili şi ne-am îmbolnăvi tot timpul.
 
Leucocitele se împart în două feluri, aflăm din manualele de Medicină: limfocite şi monocite - produse de celulele din măduva osoasă şi organele care produc limfă (amigdale, splină şi ganglioni limfatici). 
 
Auzim des despre leucemie, chiar şi în rândul copiilor de vârste mici. Se întâmplă când apare leucocitoză (numărul celulelor albe depăşeşte valorile normale). La polul opus, leucopenia apare când numărul „soldăţeilor” scade şi se întâmplă în cazul infecţiilor virale, spre exemplu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici