VIDEO Invazie de urşi în zonele locuite. Animalele vin la cafea şi la masă

  • Din ce în ce mai mulţi urşi sunt văzuţi în localităţi şi în zonele turistice din munţi.
  • Localnicii se plâng că animalele le distrug gospodăriile şi le pun vieţile în pericol.
415 afișări
Imaginea articolului VIDEO Invazie de urşi în zonele locuite. Animalele vin la cafea şi la masă

Invazie de urşi în zonele locuite. Animalele vin la cafea şi la masă

Mai mulţi urşi trec zilnic pe la Cabana Bâlea Lac. „Vin la cafea,” se amuză turiştii care îi filmează în timp ce se foiesc în jurul cabanei.

„Bâlea Lac, Salvamont Sibiu şi formaţia locală de urşi! Primii oaspeţi la cafea la Salvamont Bâlea”, scrie pe pagina de Facebook a Salvamont Sibiu.

Probleme mai mari sunt în localităţile montane din judeţul Vrancea. Autorităţile locale spun că urşii intră în gospodării în fiecare noapte în căutarea hranei şi că animalele nu se mai sperie de zgomotele făcute de oameni.

„În fiecare zi „urşii noştri" continuă să intre în grădinile şi gospodăriile sovejenilor. În seara aceasta, în timp ce montam petarde cu aprindere programată lângă padurea de deasupra Dragosloveniului, pe Rucăreni un ursuleţ dădea spectacol într-o grădină. Zilele viitoare, alături de Jandarmerie şi Ocolul Silvic vom intensifica acţiunile de hăituire şi îndepărtare. Rugăm pe această cale pe cetăţenii comunei să nu arunce resturi menajere şi alimente în apropierea locuinţelor sau în spatele grădinilor. Ele sunt o sursă de hrană pentru animalele sălbatice, o invitaţie adresată acestora”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Soveja.

Probleme sunt şi în celelalte zone ale ţării deoarece numărul urşilor a crescut foarte mult, iar animalele coboară de pe munte şi ies din pădure în căutarea hranei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urşi,
salvamont,
turisti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici