VIDEO | Protest la UAIC Iaşi: Peste 1.000 de studenţi au semnat pentru demiterea lui Tudorel Toader

  • Pe afiş erau trecute aproximativ toate numele absolvenţilor şi studenţilor care au semnat scrisoarea unui ONG din Iaşi.
  • La protest a fost adus şi un butoi de metal pe care era inscripţionat portretul lui Tudorel Toader şi semnul specific biohazard.
  • Protestul a fost organziat de un ONG din Iaşi.
1799 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Protest la UAIC Iaşi: Peste 1.000 de studenţi au semnat pentru demiterea lui Tudorel Toader

VIDEO | Protest la UAIC Iaşi: Peste 1.000 de studenţi au semnat pentru demiterea lui Tudorel Toader

Un banner pe care au fost scrise aproape toate numele celor peste 1.000 de absolvenţi ce au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader a fost afişat, joi dimineaţă, în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

„Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!” era scris joi dimineaţă pe un banner afişat în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Pe afiş erau trecute aproximativ toate numele absolvenţilor şi studenţilor care au semnat scrisoarea unui ONG din Iaşi, scrisoare prin care se cere demisia rectorului Tudorel Toader.

„Bannerul este despre Tudorel Toader, să-şi dea demisia, iar cei care au semnat pentru demisia lui sunt absolvenţii şi actualii studenţi. Avem şi campania Declic, avem 30.000 de oameni din toată ţara care au semnat ca el să îşi dea demisia. (...) Un asemenea om care este în continuare rector nu poate să fie în continuare un model pentru studenţi. Asta înseamnă o pată pentru Iaşi, şi pentru întreaga Românie. Un asemenea om nu are ce căuta într-o instituţie publică de o asemenea anvergură. De aceea noi cerem demisia şi insistăm”, a explicat Daniel Luca, unul dintre reprezentanţii Reset Iaşi.

La protest a fost adus şi un butoi de metal pe care era inscripţionat portretul lui Tudorel Toader şi semnul specific biohazard, iar reprezentanţii ONG-ului spun că „reprezintă toxicitatea pe care domnul Toader a lasat-o în sistemul de justiţie din România”

„Noi ne vom face datoria de activişti civici şi de absolvenţi petru a lua atitudine. Ne-am gândit că este un demers de care universitatea are nevoie, atât timp cât toată lumea tace înseamnă că vor fi de acord cu Tudorel Toader. Este un demers în care vrem să le atragem atenţia şi domnilor profesori din universitate, prin care le arătăm că nu sunt singuri, că absolvenţii şi studenţii sunt alături de ei, mai ales că domnul Toader se pregăteşte ă candideze pentru al doilea mandat de rector. Din punctul nostru de vedere este o ruşine şi ceea ce-i cerem prin cele două petiţii este să facă un act de demnitate şi de respect faţă de universitate şi să-şi prezinte demisia şi să renunţe la cel de-al doilea mandat”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset.

Protestul a fost organziat de un ONG din Iaşi. În jurul orei 9.00, la registratura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, au fost depuse toate semnăturile adunate şi scrisoare prin care i se cere demisia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici