VIDEO Rusia a lansat un nou atac la graniţa României. Locuitorii din Tulcea au urmărit exploziile din portul ucrainean Izmail / Prima reacţie a preşedintelui

Noaptea trecută, Rusia a atacat din nou porturile dunărene ale Ucrainei, locuitorii din Tulcea au putut urmări exploziile din portul Izmail, aflat de partea cealaltă a fluviului.

20222 afișări

Ciucă: Intenţia Rusiei, să intimideze ţările vecine

„Rusia a atacat din nou portul Ismail. Şi de această dată, intenţia Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei şi să intimideze ţările vecine. Condamnăm aceste noi atacuri pline de cruzime care au vizat ţinte civile, atacuri care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor ţări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială. Cerealele ucrainene sunt aşteptate în multe colţuri ale lumii, precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia de Sud”, a transmis Nicolae Ciucă.

Prima reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război şi continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-şi trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

ŞTIREA INIŢIALĂ

În portul Izmail au fost atacate cu drone kamikaze Shahed un depozit de cereale, unul de combustibil şi infrastructura portuară, informează Monitorul Apărării şi Securităţii.

Atacul a survenit după ce mai multe nave comerciale au trecut ieri de blocada rusă şi au intrat pe Dunăre pentru a continua exporturile de cereale ucrainene.

Rusia a mai atacat noaptea trecută şi capitala Kiev, alături de oraşul Odesa.

Primul atac rusesc de la graniţa noastră a avut loc în dimineaţa zilei de 24 iulie, când porturile Reni şi Izmail au fost atacate, iar o navă românească a fost avariată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici