VIDEO. Un şofer de autobuz, încătuşat după ce a refuzat legitimarea. Nu purta mască dar nici poliţiştii nu aveau

  • Un şofer de autobuz din Bacău a fost încătuşat de agenţii Poliţiei Locale în Piaţa Centrală pentru că nu purta mască
  • Totul a început când un poliţist local a încercat să legitimeze şoferul de autobuz care nu purta mască dar acesta a ignorat cererea agentului, insultându-l şi mergând mai departe.
3017 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Un şofer de autobuz, încătuşat după ce a refuzat legitimarea. Nu purta mască dar nici poliţiştii nu aveau

Un şofer de autobuz din Bacău a fost încătuşat de agenţii Poliţiei Locale în Piaţa Centrală pentru că nu purta mască, acesta opunându-se agenţilor pe motiv că nici aceştia nu purtau mască.  Un trecător a fost amendat cu 500 de lei pentru proferarea de injurii la adresa agenţilor şi un taximetrist a fost amendat cu 490 de lei pentru jigniri şi pentru oprirea neregulamentara în staţia de autobuz.

Totul a început când un poliţist local a încercat să legitimeze şoferul de autobuz care nu purta mască dar acesta a ignorat cererea agentului, insultându-l şi mergând mai departe.

Au fost chemate echipele de intervenţie ale Poliţiei Locale, care, în staţia de la BCR, l-a dat jos pe şofer şi l-a imobilizat cu cătuşe. Trecătorii au observat că nici poliţiştii locali nu purtau mască şi nu s-au ferit să îi admonesteze verbal. În cele din urmă, şoferul a fost amendat şi lăsat liber, conform ZiaruldeBacău.

„Noi am mers pana acum pe prevenţie, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest şofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuţii de verificare şi în autobuz. Şi da, putem folosi şi forţa în situaţiile care o cer”, a declarat directorul Poliţiei Locale, Lucian Iftene.

Scena încătuşării a fost filmată de un trecător, Victor Luca.

Poziţia Poliţiei Locale a fost exprimată într-un comunicat. Şoferul de autobuz a fost amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măştii şi alţi 500 de lei pentru refuzul de a se legitima.

„În cadrul instituţiei a fost declanşată o anchetă internă cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor locali”, a declarat Oana Cojocaru, purtător de cuvânt al Politiei Locale Bacău.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici