Viitorul purtător de cuvânt al Guvernului spune că a fost bătut într-un club (Video)

Europarlamentarul PDL Rareş Niculescu, nominalizat pentru funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, susţine că a fost agresat de mai multe persoane, la intrarea într-un local din Cluj-Napoca, însă reprezentanţii Jandarmeriei l-au amendat pe Niculescu pentru că ar fi provocat acest scandal.

33 afișări
Imaginea articolului Viitorul purtător de cuvânt al Guvernului spune că a fost bătut într-un club (Video)

Viitorul purtător de cuvânt al Guvernului spune că a fost bătut într-un club (Imagine din arhiva MediafaxFoto)

Niculescu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că se afla, în noaptea de vineri spre sâmbătă, împreună cu doi prieteni, oameni de afaceri, iar unul dintre ei avea o invitaţie pentru a participa la un eveniment dintr-un club.

"Am acceptat să mergem, iar încă de la intrare ne-au întâmpinat oamenii de ordine, care au început să ne lovească. Am fost lovit peste gură, după care am fost scuipaţi şi înjuraţi. Cei doi prieteni au sărit în apărarea mea şi unul dintre ei s-a ales cu un genunchi dislocat şi cu capul spart. Am vrut să plecăm, dar ne-au ţinut cam 20 de minute închişi şi au continuat să ne îmbrâncească, să ne lovească, să ne înjure şi să ne scuipe", a povestit Niculescu.

El a aflat ulterior că persoanele care l-au agresat ar fi bodyguarzi ai firmei de pază "Scutul Negru", care au chemat Jandarmeria.

"Am cerut să fiu audiat de către jandarmi, dar am observat că jandarmii erau prieteni cu cei de la firma de pază şi au refuzat să îmi ia vreo declaraţie. Am cerut să vină Poliţia, a venit un echipaj care a spus că Jandarmeria are competenţe", a spus Niculescu.

După incident, acesta a depus o cerere la Poliţie pentru identificarea agresorilor şi a precizat că îşi rezervă dreptul de a depune o plângere penală.

Niculescu a afirmat că nu a făcut uz de calitatea sa de europarlamentar şi că a dorit să fie tratat ca un simplu cetăţean.

"Nu le-am spus că sunt europarlamentar, ci că sunt un simplu cetăţean, care a dorit să fie audiat de jandarmi şi Poliţie după ce a fost agresat. Sunt intrigat de faptul că Jandarmeria şi Poliţia nu au vrut să facă niciun fel de acţiune de constatare a acestui incident", a declarat Niculescu.

Budişan: Jandarmii au acţionat corect

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, colonelul Florin Budişan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că jandarmii au intervenit corect în cazul incidentului în care a fost implicat Rareş Niculescu.

"Jandarmii au acţionat corect şi au aplicat sancţiuni contravenţionale de 200 de lei pentru provocare de scandal lui Rareş Niculescu şi celor două persoane care îl însoţeau", a spus Budişan.

El a explicat că jandarmii prezenţi la faţa locului au luat declaraţii de la martori şi au fost vizionate casetele, iar sancţiunile aplicate au fost legale.

"Jandarmii au legitimat persoanele care trebuiau legitimate, iar acţiunea lor a fost legală. Nu trebuie să vină cineva să ne spună cum să intervenim şi cum trebuie să procedăm", a afirmat Budişan.

Rareş Niculescu va depune două plângeri penale

Într-un comunicat de presă dat publicităţii, duminică, se arată că europarlamentarul PDL Rareş Niculescu va depune cele două plângeri "având în vedere lipsa de profesionalism cu care au înţeles să gestioneze respectivul incident şi, de asemenea, declaraţiile furnizate ulterior mass-media".

De asemenea, eurodeputatul PDL va depune plângere penală pentru "lovire şi lipsire de libertate" împotriva agenţilor societăţii comerciale Scutul Negru şi va solicita ca această societate să se prezinte ca parte responsabilă civilmente.

"De asemenea, voi solicita autorităţilor abilitate retragerea autorizaţiei de funcţionare a acestei societăţi, de notorietate prin implicarea sa în incidente violente cu aspecte infracţionale, proprietarul acestei societăţi fiind, de altfel, proprietarul clubului în care incidentul a avut loc", se mai arată în documentul citat.

Eurodeputatul Rareş Niculescu declara, în 1 februarie, că va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului şi spunea că intenţionează ca, în calitate de purtător de cuvânt al Guvernului, să aibă în fiecare dimineaţă o întâlnire cu presa, pentru a răspunde la întrebări.

Acesta va prelua funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului după ce îşi va finaliza unele acţiuni pe care le-a început în Parlamentul Europei. De asemenea, Rareş Niculescu a declarat că intenţionează să continue la nivelul Executivului acţiunile începute pe perioada mandatului de parlamentar european, în primul rând o acţiune legată de reabilitarea termică a blocurilor.

Rareş Niculescu s-a născut în 1976 la Cluj-Napoca şi este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul UBB. El a lucrat în presa clujeană, apoi a fost consilierul personal al fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, după anul 2004, iar în anul 2007 a fost ales parlamentar PE din partea PDL.

Rareş Niculescu a fost şi purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, în perioada primului mandat de primar al lui Emil Boc.

Video Stirileprotv

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici