Vila în care a fost găsită moartă Marlyn Monroe nu poate fi demolată

Oraşul Los Angeles a dat permisiunea de a distruge proprietatea, dar revolta fanilor care strigau „nu dărâmaţi un monument” a reuşit să blocheze proiectul.

1435 afișări
Imaginea articolului Vila în care a fost găsită moartă Marlyn Monroe nu poate fi demolată

Vila în care a fost găsită moartă Marlyn Monroe nu poate fi demolată

Casa în care a fost găsită moartă, pe 5 august 1961, nu este doar o încântătoare cabană spaniolă de 270 de metri pătraţi, cu o piscină în spate.

Este socotită o bucată de memorie colectivă care s-a întins pe mai multe generaţii, prin magnificele fotografii făcute de Allan Grant cu două zile înainte de moartea Divei.

Ultimele imagini cu Marilyn au ca fundal acelaşi dormitor în care a fost găsită moartă. Şi arată o femeie simplă, frumoasă, cu ochi trişti.

Nu putem renunţa la ultima bucată de istorie pe care o povesteşte Monroe. Aşa se explică de ce oraşul Los Angeles - care dăduse permisiunea de a rade clădirea - a trebuit să blocheze sosirea buldozerelor.

Ucisă de o doză de barbiturice

„Este un atac la istoria şi cultura acestui oraş”, spune Adrian Scott Fine, de la LA Conservancy, o asociaţie care luptă pentru conservarea perlelor arhitecturale şi a locurilor istorice din Los Angeles, care datează adesea din primele decenii ale secolului XX.

Ultima casă a lui Marilyn s-a vândut acum o lună, cu 8,4 milioane de dolari. În faţa uşii de la intrare sunt încă plăcile pe care Marilyn scrisese acea frază groaznică, «Cursum perficio» (Călătoria mea se termină aici). Un semn gigantic şi sinistru: în dormitorul vilei, diva divelor a fost găsită fără viaţă, ucisă de o supradoză de barbiturice. Avea doar 36 de ani.

Construită în 1929, vila se află la capătul unei străzi liniştite din Brentwood, un cartier de lux în care valoarea terenului pentru construcţii creşte acum vertiginos. Tocmai din acest motiv, proprietarul doreşte să demoleze casa, care este destul de modestă pentru parametrii actuali şi pentru zona in care se află, şi să rentabilizeze lotul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici