VIOLENŢĂ într-un centru pentru boli psihice. Un pacient i-a scos ochii altui bolnav. UPDATE: Pacientul agresat şi-a pierdut definitiv vederea

Este anchetă la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Tălmaciu, judeţul Sibiu, după ce un pacient i-a scos ochii altui bolnav şi l-a muşcat de gât. Agresorul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie, iar victima este în şoc, la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

1549 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢĂ într-un centru pentru boli psihice. Un pacient i-a scos ochii altui bolnav. UPDATE: Pacientul agresat şi-a pierdut definitiv vederea

Anchetă la Sibiu, după ce un pacient cu probleme psihice i-a scos ochii altui bolnav

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Sibiu, Liliana Blaga, un echipaj de ambulanţă a intervenit la Tălmaciu, unde funcţionează un centru de recuperare şi reabilitare neuro-psihică, unde un pacient i-a scos ochii altui bolnav.

„Am avut o solicitare de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuro-psihiatrică din Tălmaciu. Un pacient de 32 a fost agresat şi i-au fost scoşi ambii ochi, a fost muşcat de gât de un alt pacient. Pacientul a fost transportat la spital în stare de şoc, brahicardie”, a spus Blaga.

Pacientul agresat de un alt bolnav, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Tălmaciu, judeţul Sibiu, şi-a pierdut definitiv vederea, în urma smulgerii globilor oculari, acesta fiind internat la Terapie Intensivă, sub sedare permanentă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul de 32 de ani, căruia i-au fost smulşi globii oculari la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Tălmaciu, şi-a pierdut definitiv vederea.

"Un pacient în vârstă de 32 de ani, a fost adus de către Ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrica Tălmaciu, în urma unei agresiuni soldate cu avulsia (smulgerea globilor oculari). Pacientul a fost preluat de medici, i s-a realizat toaletarea plăgii şi oprirea hemoragiei, precum şi sutura conjunctivei. În urma agresiunii suferite, bărbatul şi-a pierdut definitiv ambii globi oculari. I s-a efectuat şi un examen CT cranian, nu prezintă alte plăgi şi din punct de vedere biologic este stabil. În prezent, pacientul se află internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă pentru tratament şi supraveghere de specialitate. Bărbatul necesită sedare permanentă în condiţiile în care este foarte agitat fiind pacient cu probleme psihice", a spus Todăriţă.

Este anchetă la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Tălmaciu, judeţul Sibiu, după ce un pacient i-a scos ochii altui bolnav şi l-a muşcat de gât.

„Am avut o solicitare de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuro-psihiatrică din Tălmaciu. Un pacient de 32 a fost agresat şi i-au fost scoşi ambii ochi, a fost muşcat de gât de un alt pacient. Pacientul a fost transportat la spital în stare de şoc, brahicardie”, a spus Liliana Blaga, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Sibiu.

Este în desfăşurare o anchetă la Centrul de la Tălmaciu, pentru a se stabili cum s-a petrecut acest incident.

Şi Poliţia Sibiu face anchetă în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, pentru vătămare corporală.

La rândul său, Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, a spus că este în desfăşurare o anchetă la Centrul de la Tălmaciu, pentru a se stabili cum s-a petrecut acest incident.

Şi Poliţia Sibiu face anchetă în acest caz.

Agresorul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, iar victima la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici