Viorica Dăncilă, de Ziua Mondială a Profesorului: Educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie

Premierul României, Viorica Dăncilă, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Profesorului, prin care le mulţumeşte cadrelor didactice pentru contribuţia acestora „la o Românie mai bună”, precizând că educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie şi fundaţia unui stat dezvoltat.

164 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, de Ziua Mondială a Profesorului: Educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie

Viorica Dăncilă, de Ziua Mondială a Profesorului: Educaţie este şansa fiecăruia la evoluţie

„Educaţia este şansa fiecăruia la evoluţie, iar succesul individual aduce beneficii întregii comunităţi. Prin fiecare ciclu de învăţământ absolvit, prin intermediul cursurilor de calificare, al programelor de internship şi voluntariat, al schimburilor de experienţă la nivel internaţional este asigurată reuşita fiecăruia, precum şi a societăţii în ansamblu. Un sistem de educaţie de calitate consolidează sentimentul de comunitate şi cultivă solidaritatea, valori fundamentale pentru un stat modern, racordat la valorile europene comune, cu atât mai actuale în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Educaţia este fundaţia unui stat dezvoltat, aşa cum este România”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului remis, vineri, MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă a adăugat că „Ziua Mondială a Profesorului” este un prilej de a arăta preţuirea pentru cadrele didactice, profesia de dascăl fiind „o vocaţie care implică responsabilitate”.

„Ziua Mondială a Profesorului este un bun prilej să ne arătăm preţuirea pentru cei care au menirea de a educa şi forma caractere, de a fi mentorii mai multor generaţii. A fi dascăl este o vocaţie, care implică o mare responsabilitate faţă de copiii şi tinerii cărora le modelează viitorul, atât prin cunoştinţele pe care le împărtăşesc, cât şi prin modelul de viaţă pe care îl oferă. Fiecare dintre noi am avut un reper în dascălul de la catedră, un sprijin în desăvârşirea personalităţii noastre şi de care ne amintim cu drag şi recunoştinţă”, potrivit sursei citate.

În încheiere, şeful Executivului le-a mulţumit profesorilor pentru contribuţia acestora la o Românie mai bună.

„Dragi profesori, vă mulţumim pentru contribuţia dumneavoastră la o Românie mai bună, mai prosperă şi recunoscută la nivel internaţional!”, a conchis Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici