Virusolog: De ce are Germania o rată a mortalităţii atât de mică în comparaţie cu Italia şi Spania

  • Germania are 36.508 bolnavi de coronavirus
  • 198 de persoane au murit din cauza COVID-19
  • În ciuda cifrelor dureroase, lucrurile stau mai bine decât în Italia şi Spania
9500 afișări
Imaginea articolului Virusolog: De ce are Germania o rată a mortalităţii atât de mică în comparaţie cu Italia şi Spania

Virusolog: De ce are Germania o rată a mortalităţii atât de mică în comparaţie cu Italia şi Spania

Germania are o rată a deceselor semnificativ mai mică decât cea înregistrată în Italia şi Spania. Deşi are peste 36 de mii de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, Germania a a pierdut doar 198 de persoane. Prin comparaţie, Italia şi Spania sunt pe primele două locuri atunci când vine vorba despre mortalitate.
 
Un virusolog german, Christian Drosten, a explicat pentru Reuters motivul pentru care rata mortalităţii este mult mai mică în această ţară.
 
Drosten pune rata mică a mortalităţii pe seama testării agresive pornite de autorităţi. Germania testează în medie 500.000 oameni pe săptămână, lucru care îi permite să îi identifice rapid pe cei bolnavi şi să îi trateze încă de la început. De asemenea, acest lucru face ca râspândirea virusului să fie ţinută sub control cu mai mult succes decât în alte ţări, chiar dacă numărul pacienţilor diagnosticaţi pozitiv este destul de mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici