Virusul AH1N1, confirmat în cazul uneia din cele două eleve internate marţi la Iaşi

Virusul gripal AH1N1 a fost confirmat, miercuri seară, în cazul uneia din cele două eleve din Iaşi care au intrat în contact cu tinerii britanici depistaţi cu gripă şi care au fost internate, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase, cu suspiciune de gripă, fiind al zecelea caz confirmat la Iaşi.

19 afișări
Imaginea articolului Virusul AH1N1, confirmat în cazul uneia din cele două eleve internate marţi la Iaşi

Virusul AH1N1, confirmat în cazul uneia din cele două eleve internate marţi la Iaşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, în cazul uneia dintre elevele internate marţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a fost confirmat, miercuri seară, virusul gripal AH1N1.

Cepoi a precizat că în cazul celeilalte eleve internate marţi nu a fost confirmat virusul gripal, în timp ce pentru celelalte patru tinere internate miercuri dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi rezultatele analizelor nu au sosit.

Patru tinere care locuiesc în căminul din cadrul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi au fost internate, miercuri dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu suspiciune de gripă cu noul virus. La spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt internate şi cele două eleve românce pentru care rezultatele analizelor au sosit miercuri seară.

Cazul confirmat miercuri seară este cel de-al zecelea depistat la Iaşi, după ce în cursul dimineţii infecţia a fost confirmată la alţi doi tineri englezi aflaţi la Iaşi, bolnavii fiind opt elevi englezi şi doi români.

Autorităţile au instituit, marţi, măsuri suplimentare de izolare a căminului din curtea Grupului Scolar "Ioan Holban" din Iaşi, unde sunt cazaţi 19 elevi britanici care au venit în România. Cei 19 elevi străini participă la Iaşi la un proiect social. În acelaşi cămin, la un etaj diferit, stau şi câteva zeci de elevi ieşeni.

Directorul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi, Vasile Guzganu, a declarat, marţi, că numărul persoanelor care au intrat în contact cu cei doi elevi britanici depistaţi iniţial cu gripă porcină se ridică la 100, după ce cu toţii, elevi şi profesori români, au participat duminică la o petrecere.

El a spus că la petrecerea respectivă, ţinută într-o sală din incinta unităţii de învăţământ, au participat toţi cei 19 elevi englezi, dar şi aproximativ 100 de elevi şi profesori ieşeni.

Potrivit conducerii spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, evoluţia în cazul celor nouă pacienţi identificaţi cu gripă este favorabilă.

Până în prezent, în România au fost confirmate 36 de cazuri de gripă cu noul virus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici