Vlad Voiculescu, despre etapa a doua a vaccinării: „Trebuie să limităm accesul la vaccinare”. Ce categorii primează

  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune despre a doua etapă a vaccinării că va fi limitată la persoanele vârstnice, la cele cu boli cronice şi la personalul „esenţial”.
  • Mai mult, ministrul nu a exclus vaccinările pe timp de noapte.
8597 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu, despre etapa a doua a vaccinării: „Trebuie să limităm accesul la vaccinare”. Ce categorii primează

Vlad Voiculescu, despre etapa a doua a vaccinării: „Trebuie să limităm accesul la vaccinare”. Ce categorii primează

Voiculescu a precizat că în etapa a doua este vorba despre trei categorii de persoane care vor fi vaccinate: persoanele vârstnice, cele cu boli cronice şi personalul esenţial.

„Este o discuţie, foarte multe categorii profesionale argumentează că munca lor este esenţială, dar trebuie să existe o limitare pentru că avem nevoie să ne vaccinăm bunicii şi pe cei cu boli cronice. Dacă vom vaccina bancherii, îi vom vaccina, în acelaşi timp, şi pe cei care vând în pieţe, pentru că din punct de vedere medical intră în aceeaşi categorie. Trebuie să limităm accesul la vaccinare la persoanele fără de care statul nu poate funcţiona, este filosofia din etapă a doua”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă vaccinările s-ar putea face şi noaptea, Voiculescu a spus că în aceast moment nu se pune problema, deoarece principala problemă este disponibilitatea vaccinului.

„Dacă vom avea foarte mult vaccin, evident că interesul nostru este să vaccinăm cât mai repede cât mai mulţi oameni. Dacă pentru asta va trebui să lucrăm pe timpul nopţii, sunt convins că se vor găsi oameni”, a afirmat ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici