Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Îi voi da în judecată pe Gabriela Firea şi Narcis Copcă. Va fi foarte interesant

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că îi va da în judecată pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, şi pe Narcis Copscă, managerul spitalului Sfânta Maria, în legătură cu declaraţii

1870 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Îi voi da în judecată pe Gabriela Firea şi Narcis Copcă. Va fi foarte interesant

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: Îi voi da în judecată pe Gabriela Firea şi Narcis Copcă

"Îi voi da în judecată pe doamna Gabriela Firea şi pe domnul Narcis Copcă. Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Si va fi interesant", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook, ataşând un clip cu declaraţii ale lui, ale Gabrielei Firea şi ale lui Narcis Copcă, în legătură cu activitatea Spitalului Sfânta Maria, Vlad Voiculescu susţinând că unitatea medicală nu este pregătită de efectuarea unor transplanturi pulmonare.

"La începutul lunii decembrie, domnul manager (şi medic, şi cercetator, etc.) Narcis Copcă împreună cu avocaţii săi şi sub oblăduirea doamnei primar Gabriela Firea şi-au permis să ameninţe medici din cele mai mari centre de transplant pulmonar din Europa (Germania, Belgia, Austria, Olanda) pe care îi invitasem pentru o vizită colegialăi în România. Consecinţele comportamentului lui Narcis Copcă se văd acum când pacienţii români care ar trebui să beneficieze de transplantul pulmonar nu mai sunt primiţi nici măcar pentru prima evaluare la centrul de transplant unde au fost operati aproape 40 pacienţi români", a completat Voiculescu.

În ceea ce o priveşte pe Gabriela Firea, Vlad Voiculescu susţine că fiind "şefă peste mai multe spitale din Capitală şi cel mai popular om din PSD" nu s-a gândit "nicio clipă când a pus viaţa pacienţilor care aveau nevoie de transplant în pericol".

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat un control la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Capitală, în perioada noiembrie-decembrie, în urma căruia a decis că se impune verificarea unor contracte şi recuperarea sumei de 2.811.456 lei, reprezentând servicii medicale prestate şi nedecontate în 2015 de către CASMB. În urma controlului s-a constatat că procesul de acreditare a unităţii spitaliceşti a fost întârziat cu doi ani, la solicitarea spitalului, prin replanificarea vizitei de evaluare din anul 2014 până în 2016.

Totodată, spitalul a fost clasificat provizoriu, între 26.05.2011 – 13.02.2013, în categoria II cu program de conformare pentru a putea obţine finanţarea corespunzătoare clasificării.

În 2006, Ministerul Sănătăţii a încheiat contractul de management cu Narcis Copcă, pe o durată de trei ani, la care au fost încheiate ulterior trei acte adiţionale. În 2009, la încetarea mandatului, contractul managerului Narcis Copcă a fost prelungit cu încă trei ani printr-un ordin al ministrului interimar al Sănătăţii şi prin Actul adiţional 3/19.11.2009 la contractul de management 275/2006, cu încălcarea prevederilor legale, se arată în raport.

De asemenea, în 2004-2005, Spitalul Sfânta Maria a încheiat un contract cu Centrul Medical Med-As 2003 SRL, iar în perioada 2006 – 2016 nu a înştiinţat şi nu a mai solicitat avizul Ministerului Sănătăţii şi/sau al Primăriei Municipiului Bucureşti pentru derularea contractelor de asociere în participaţiune cu Med-As şi pentru încheierea actelor adiţionale prin care contractele au fost prelungite cu perioade cuprinse între cinci şi 19 ani. Astfel, în perioada 2005 – 2015, din prestarea serviciilor medicale de către Med-As au fost realizate venituri totale de 32.537.098,10 lei, cheltuieli de 29.148.278,18 lei şi un profit de 3.388.819,92 lei, din care cota spitalului Sfânta Maria a fost de doar 291.002,58 lei, se arată în raport.

Narcis Copcă a depus o plângere pe numele lui Vlad Voiculescu la DIICOT, acuzându-l pe ministru de abuz în serviciu. Medicul susţinea că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, urmăreşte „o muşamalizare a acuzaţiilor gave care i se aduc”, în ceea ce priveşte „refuzul plăţii serviciilor pentru pacientul Dumitru Simiraş, urmat de decesul acestuia”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici