Vlădescu: E nevoie de restructurarea sănătăţii, care să înceapă cu reducerea numărului de spitale

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, joi, că este nevoie de o restructurare a sistemului sănătăţii, care să înceapă cu reducerea numărului de spitale, iar bugetul Ministerului Sănătăţii este insuficient, astfel că alocaţiile ar putea creşte cu două miliarde euro în acest an.

33 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: E nevoie de restructurarea sănătăţii, care să înceapă cu reducerea numărului de spitale

Vlădescu: E nevoie de restructurarea sănătăţii, care să înceapă cu reducerea numărului de spitale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte sănătatea, în mod evident, alocaţiile nu sunt suficiente. E o nevoie de restructurare solidă a întregului sistem de sănătate, care să înceapă cu reducerea numărului de spitale şi care să continue cu trecerea unora către autorităţile locale, odată cu translaţia veniturilor", a spus Vlădescu, în cadrul dezbaterilor pe bugetul din 2010, în cadrul Comisiilor reunite de Buget-Finanţe ale Parlamentului.

El a adăugat că a avut o discuţie "de început" cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Nicolae Lucian Duţă, şi cu ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru suplimentarea bugetului alocat Sănătăţii cu două miliarde de euro în acest an.

"Va trebui văzut când, cum, unde şi în ce fel putem găsi aceşti bani", a spus Vlădescu.

Ministrul este de părere că "undeva între 10-15% din fondurile alocate Sănătăţii se risipesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici