Vlădescu: Proiectul de buget prevede sub 100.000 de disponibilizări din sectorul bugetar

Forma actuală a proiectului de buget prevede sub 100.000 de disponibilizări din sectorul bugetar, o bună parte dintre acestea prin neangajarea pe posturile care se eliberează, a declarat Sebastian Vlădescu, la audierea din Parlament pentru preluarea funcţiei de ministru al Finanţelor Publice.

57 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Proiectul de buget prevede sub 100.000 de disponibilizări din sectorul bugetar

Vlădescu: Proiectul de buget prevede sub 100.000 de disponibilizări din sectorul bugetar (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Nu există cifra de 400.000 de bugetari disponibilizaţi care se tot vehiculează. În momentul de faţă, conform proiectului de buget, vor fi sub 100.000 de disponibilizări. O bună parte se va face pe cale naturală, prin neangajarea pe posturile care se eliberază", a menţionat Vlădescu.

Rata şomajului la nivel naţional a crescut în noiembrie cu 0,4 puncte procentuale faţă de luna anterioară, la 7,5%, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, declara la finele lunii august că numărul de angajaţi din sectorul public va fi redus cu 326.000 posturi, de la 1,394 milioane în prezent la 1,068 milioane, până în 2015, termenul până la care trebuie aplicată legea de salarizare unitară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici