Voinea: Am propus sindicatelor din sănătate să avem o bugetare pe bază de performanţă

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anunţat, joi că a propus sindicatelor din sănătate o bugetare pe bază de performanţă, astfel încât creşterile viitoare ale bugetului Ministerului Sănătăţii să fie condiţionate de atingerea unor indicatori.

170 afișări
Imaginea articolului Voinea: Am propus sindicatelor din sănătate să avem o bugetare pe bază de performanţă

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Am şi propus sindicatelor din domeniu să avem o bugetare pe bază de performanţă, iar creşterile viitoare ale bugetului MS să fie raportate şi condiţionate de nivelul de atingere al unor indicatori de performanţă în sistem cuantificabil, în timp real, pentru a putea vedea că această creştere a finanţării care a avut deja loc în ultimii ani şi continuă să aibă loc produce şi rezultatele aşteptate în sensul îmbunătăţirii calităţii serviciilor", a explicat, joi, Voinea.

Ministrul a mai spus că ritmul de creştere al cheltuielilor bugetare în sănătate este de 11,5 la sută, acestea reprezentând 9,6 la sută din totalul cheltuielilor bugetare în 2010, 10,7 la sută în 2012, urmând ca anul viitor să ajungă la 12,2 la sută anul viitor.

"O temă la ordinea zilei este procentul din PIB pentru sănătate - 4,3 la sută este propunerea noastră pentru anul 2014, comparativ cu 4 la sută pentru 2013. Dacă luăm în calcul arieratele avem 4,2 la sută pe 2013. Raportat la 6 la sută din PIB este puţin, raportat la media europeană care este tot în jur de 6 la sută este iarăşi puţin", a mai spus Voinea.

Totuşi, potrivit ministrului, sănătatea este al doilea sector ca pondere totală a cheltuielilor bugetare, primul fiind asistenţa socială care include în primul rând pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici