Vosganian: Guvernul ia în calcul sesizarea CC privind un posibil conflict Executiv-Legislativ

Guvernul ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea în Parlament a legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50 la sută, a declarat, joi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

16 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Guvernul ia în calcul sesizarea CC privind un posibil conflict Executiv-Legislativ

Vosganian: Guvernul ia în calcul sesizarea CC privind un posibil conflict Executiv-Legislativ (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat când va fi luată o decizie privind sesizarea Curţii Constituţionale, Vosganian a răspuns: "În cinci zile, aşa cum prevede legea".

Ministrul Economiei a mai spus şi că ar putea sesiza CSAT pe această problemă.

Vosganian a adăugat că intenţionează să solicite un punct de vedere din partea Băncii Naţionale a României şi Parlamentului în şedinţă comună, dar şi să înceapă o serie de consulări cu partenerii sociali, sindicatele şi patronatele.

"Parlamentul în şedinţă comună este cel care poate decide, în legătură cu bugetul şi în legătură cu creşterea deficitului bugetar, care este cea mai probabilă consecinţă a adoptării legii privind majorarea salarială în sistemul de învăţământ", a spus ministrul Varujan Vosganian.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Premierul Tăriceanu a declarat, joi, că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că trebuie făcută în special pentru salariile mici, şi nu "cu puţină logică", aşa cum a decis Parlamentul, şi a propus consultări cu sindicatele şi partidele, pentru o analiză serioasă în acest sens.

Premierul a mai afirmat că majorările salariale trebuie să fie realiste, iar o majorare de 50% nu este sustenabilă economic.

"O creştere atât de mare, cu 50%, nu poate să fie sustenabilă din punct de vedere economic. În nicio ţară din lume nu cred că s-a pomenit, decât probabil în perioade de inflaţie foarte mare. Când inflaţia este de 50%, poţi să faci o majorare de 50%, că nu dai nimic", a arătat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici