Vosganian: Nu sunt emanaţii toxice în urma accidentului de la Oltchim

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a asigurat, marţi, populaţia din Râmnicu Vâlcea, că nu există niciun fel de îngrijorare în privinţa existenţei unor emanaţii toxice în urma accidentului de la Oltchim şi că la ora actuală combinatul funcţionează la întreaga capacitate.

1 afișare
Imaginea articolului Vosganian: Nu sunt emanaţii toxice în urma accidentului de la Oltchim

Vosganian: Nu sunt emanaţii toxice în urma accidentului de la Oltchim

Potrivit acestuia, instalaţia unde a avut loc, marţi, explozia urmată de un incendiu şi soldată cu un mort şi şapte răniţi, va fi repornită în "trei-patru zile".

Întrebat despre posibilele cauze ale accidentului, Vosganian a spus că, până în momentul de faţă, specialiştii "nu au sugerat existenţa unor nereguli care să implice anumite persoane".

Potrivit sursei citate, în urma rezultatelor anchetelor se va decide dacă este cazul să fie sancţionată vreo persoană pentru producerea acestui accident.

Informaţia privind buna funcţionare, pe viitor, a combinatului Oltchim, a fost întărită şi de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, aflat, alături de Varujan Vosganian, la locul accidentului.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat că explozia de la Oltchim - soldată cu un mort şi şapte răniţi - este accident de muncă grav, echipa guvernamentală urmând să analizeze ce ajutoare vor fi date familiilor victimelor.

"Banii nu pot compensa pierderea, dar trebuie ajutate familiile victimelor. Analizăm, în baza Legii 416/2001, ce ajutoare vom da familiilor victimelor. Legea permite ca pe plan local şi naţional Guvernul să susţină familiile victimelor", a spus ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru.

Acesta a mai spus că va fi analizat atât modul în care conducerea şi-a respectat angajamentele, cât şi dacă Inspecţia Muncii şi-a făcut datoria.

În privinţa cauzelor producerii exploziei, ministrul Păcuraru a spus că deocamdată acestea nu sunt cunoscute.

La combinatul Oltchim, s-a produs marţi o explozie puternică în urma căreia s-au înregistrat iniţial opt persoane rănite, dintre care trei foarte grav. Cinci dintre răniţi au fost duşi de ambulanţe la Spitalul Judeţean Vâlcea şi transportaţi cu elicopterul la Bucureşti, iar alţi trei la unitatea medicală a combinatului, cei din urmă fiind mai mult în stare de şoc. Unul dintre răniţii grav, o femeie în vârstă de 41 de ani, a murit în timp ce era adusă de la Vâlcea cu elicopterul, medicii aplicând fără succes procedurile de resuscitare. Ea avea arsuri de gradele III şi IV pe 98 la sută din suprafaţa corpului, precum şi traumatisme cranio-cerebral şi toracic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici