Vrăjitoarea Vanessa s-a predat poliţiştilor

Vrăjitoarea Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, dată în urmărire generală după ce pe numele ei a fost emis un mandat de arestare, s-a predat, joi, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov.

645 afișări
Imaginea articolului Vrăjitoarea Vanessa s-a predat poliţiştilor

Vrăjitoarea Vanessa s-a predat poliţiştilor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, a declarat pentru MEDIAFAX că Roxana Lider s-a predat poliţiştilor.

Totodată, Sava Craiff Buzea a transmis prin avocatul său că se va preda după sărbători, a mai spus Ciocan.

Vrăjitoarea Rada Mincă, cunoscută drept Melissa, a fost găsită de poliţişti şi dusă în arest, miercuri seară.

Cele două vrăjitoare fuseseră date în urmărire generală pentru că nu s-au prezentat în arest şi nici nu au fost găsite la domiciliu, în urma deciziei instanţei de arestare preventivă a lor pentru înşelăciune şi şantaj.

Curtea de Apel Bucureşti a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pe numele vrăjitoarelor Roxana Lider şi Rada Mincă, acuzate de înşelăciune şi şantaj. De asemenea, instanţa a dispus arestarea preventivă a lui Ion Constantin şi a lui Sava Craiff Buzea, pentru complicitate la şantaj şi la înşelăciune.

Instanţa a admiţând astfel recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Ilfov de cercetare în libertate a acestora.

Cele două vrăjitoare au plecat de la instanţă înainte de pronunţarea deciziei.

Tribunalul Buftea dispusese, în 14 decembrie, ca vrăjitoarele Vanessa şi Melissa să fie cercetate în stare de libertate, respingând propunerea Parchetului Tribunalului Ilfov de arestare preventivă a acestora.

Vrăjitoarele Roxana Lider şi Rada Mincă îşi făceau publicitate în presă şi prin bannere susţinând că sunt cele mai mari clarvăzătoare şi cereau clienţilor bijuterii, bani, miere, icoane şi păpuşi, iar apoi îi supuneau unor ritualuri în cimitire şi îi ameninţau că vor dezvălui detalii din viaţa lor, a notat judecătorul de la Tribunalul Buftea în motivarea deciziei.

După ce erau contactate de către potenţialele victime, se mai arată în documentul citat, cele două vrăjitoare expuneau o falsă reprezentare a realităţii, inoculându-le acestora ideea că se află sub puterea unor forţe malefice supranaturale, iar datorită puterilor magice cu care au fost înzestrate, problemele pot fi rezolvate numai de către ele.

Una dintre victimele acestora a fost Oana Zăvoranu care, potrivit motivării instanţei, ar fi dat sume mari de bani şi bunuri acestor două vrăjitoare sub presiunea ameninţărilor celor două femei şi ale complicilor lor.

Instanţa a notat însă că cele patru părţii vătămate din dosarul vrăjitoarelor Rada Mincă şi Roxana Lider, printre care şi Oana Zăvoranu, cunoşteau serviciile oferite de acestea şi că în schimbul serviciilor li se vor pretinde diverse bunuri sau sume de bani, astfel că ele ştiau ce fac.

Judecătorul a arătat că din probele adunate la dosar nu reiese înşelăciune, aşa cum este ea definită de articolul 215 din Codul penal, în sensul că pe de-o parte victimele ar fi ştiut clar natura serviciilor de magie oferite de cele două femeie, iar pe de altă parte vrăjitoarele nu au invocat calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici