Vrei un job în străinătate? Ce posturi sunt disponibile în Irak şi Afganistan

Au cam apus vremurile în care românii care voiau să plece la muncă în străinătate alegeau o ţară din Europa. Pe de o parte, din cauza crizei datoriilor din zona euro, care zdruncină din temelii o mare parte din statele europene, iar pe de altă parte din cauza salariilor din ce în ce mai mici şi a lipsei locurilor de muncă din majoritatea ţărilor membre. Pentru cei care au suficient curaj, alternativa ar putea fi ţări precum Irak sau Afganistan, unde se pot angaja în firme de construcţii sau în bazele militare.

445 afișări
Imaginea articolului Vrei un job în străinătate? Ce posturi sunt disponibile în Irak şi Afganistan

Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a se proteja de efectele devastatoare ale crizei din zona euro, care a dus la o recuperare economică lentă şi la un şomaj care se menţine la niveluri ridicate, multe state din spaţiul comunitar au prelungit restricţiile pe care le-au impus, în 2007, lucrătorilor români.

Palma cea mai grea au primit-o românii în această săptămână de la Spania, ţara preferată de cei în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Guvernul de la Madrid a decis reintroducerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români, după ce anterior le ridicase complet.

Decizia de la Madrid a luat prin surprindere inclusiv Comisia Europeană, care se confruntă cu un caz nemaîntâlnit până acum şi se teme ca reintroducerea restricţiilor să nu devină un precedent şi să fie invocată şi de alte state comunitare.

Şi pentru că, în aceste condiţii, Europa devine din ce în ce mai ermetică pentru lucrătorii români, ţări din Asia, America sau Orientul Mijlociu putând fi o variantă pentru cei care vor să-şi facă un rost departe de ţară.

Citeşte mai multe despre joburile din Irak sau Afganistan pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici