Vreme instabilă şi averse sunt anunţate astăzi de meteorologii. De duminică, ploile dispar, dar temperaturile vor fi mai scăzute

Meteorologii anunţă, pentru ziua de sâmbătă, vreme instabilă cu averse şi descărcări electrice, iar de duminică deşi ploile dispar, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale, informează reprezentanţii ANM.

468 afișări
Imaginea articolului Vreme instabilă şi averse sunt anunţate astăzi de meteorologii. De duminică, ploile dispar, dar temperaturile vor fi mai scăzute

Meteorologii anunţă vreme instabilă şi averse pentru ziua de sâmbătă. De duminică, cerul variabil

Meteorologii anunţă, pentru ziua de sâmbătă, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei şi local în zona montană, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 50...70 l/mp.

“De duminică vom asista la o ameliorare semnificativă a vremii sub aspectul ploilor, însă regimul termic va fi caracterizat de valori diurne mai coborâte decât cele normale, specifice perioadei. Ploile vor fi mult mai puţine şi va pot spune faptul că duminică cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului, când local în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în centru, sud şi est se vor semnala ploi de scurtă durata şi descărcări electrice”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, vântul va sufla moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade Celsius.

“Duminică în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază şi seară, când se vor semnala averse şi descărcări electrice. Slab şi moderat vântul, cu unele intensificări în timpul ploilor, maximă de 27, 28 grade Celsius”, mai arată sursa citată.

La munte vor mai fi înnorări temporare şi local e posibil să apară ploi de scurtă durată, însoţite de fenomene electrice.

“Pentru zona litoralului, duminică se anunţa o vreme mult ameliorată faţă de ceea ce aşteptam. Practic, duminică, în zona litoralului o vreme chiar bună cu un cer variabil, probabilitate redusă de apariţie a ploilor de scurtă durată, vântul nu va crea probleme urmând a sufla slab şi moderat, iar în ceea ce priveşte regimul termic vom avea cam 26,-27 grade Celsius”, a mai precizat reprezentantul ANM.

Taguri:
anm,
meteo,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici