VREMEA în week-end: Ce temperaturi vor fi în ţară, în Bucureşti şi la munte

Sâmbătă, în vestul, centrul şi nordul ţării valorile termice vor fi în scădere, vremea devenind mai rece decât în mod obişnuit la începutul lunii aprilie, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua.

1732 afișări
Imaginea articolului VREMEA în week-end: Ce temperaturi vor fi în ţară, în Bucureşti şi la munte

VREMEA în week-end: Ce temperaturi vor fi în ţară, în Bucureşti şi la munte

În nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea posibil şi în nordul extrem al Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. În celelalte regiuni vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza şi seara şi ploile, mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala local în Moldova şi izolat în rest.

Vântul va prezenta intensificări temporare în centrul, sudul şi estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi de la 7...8 grade în nordul extrem al Moldovei şi în Maramureş până la 22...23 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 şi 9 grade.

Sâmbătă, în Bucureşti, vremea va deveni caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

La munte, sâmbătă, în Carpaţii Occidentali şi jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali va fi mai rece decât în mod obişnuit la începutul lunii aprilie, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua. În nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

În Carpaţii Meridonali şi de Curbură, înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări mai ales în cursul zilei.

Duminică, în ţară, vremea se va răci, mai ales în regiunile extracarpatice. Cerul va prezenta înnorări şi îndeosebi după-amiază şi noaptea va ploua pe arii extinse în sudul şi sud-estul teritoriului, unde izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, doar izolat va ploua slab.

La munte, iar pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea şi în Moldova, precipitaţiile,  slabe cantitativ, vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice şi sud-estice şi la munte, dar şi în extremitatea de vest. Temperaturile maxime vor avea valori de la 6 grade în nordul Moldovei până la 15 grade în sudul şi centrul ţării, iar cele minime se vor încadra, în general, între -1 şi 7 grade.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai accentuat în masivele sudice. Cerul va avea înnorări; în cursul zilei vor fi precipitaţii slabe, izolate, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Începând de seara, aria precipitaţiilor se va extinde în Munţii Banatului şi Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona înaltă.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici