VREMEA, mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi, în ţară şi în Bucureşti

Luni, valorile de temperatură se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării, dar în special în vest şi nord-vest. Cerul va avea înnorări şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii neînsemnate cantitativ, ziua mai ales în regiunile sud-vestice, iar seara şi noaptea în est şi sud-est.

613 afișări
Imaginea articolului VREMEA, mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi, în ţară şi în Bucureşti

VREMEA, mai caldă decât în mod normal. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi, în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

În ŢARĂ

Luni, în zona de munte şi în estul ţării vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Izolat se va semnala ceaţă.

Marţi, în regiunile vestice şi nord-vestice valorile de temperatură vor fi în continuare mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, în timp ce în restul teritoriului regimul termic se va apropia de cel normal pentru această dată. Înnorările vor persista în estul şi în sud-estul ţării, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar în Moldova trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil la parţial noros şi doar izolat va ploua în cursul zilei. La munte va fulgui. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi de la 1...3 grade în Moldova până la 11...12 grade în Banat; minimele termice se vor încadra între -8...-7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 2...3 grade în Dealurile de Vest. Mai ales în a doua parte a intervalului în zonele joase de relief, pe spaţii restrânse, va fi ceaţă.

În BUCUREŞTI

Luni, vremea va fi în general închisă. Trecător vor fi condiţii să plouă slab, iar pe parcursul zilei vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât norma climatologică a datei, va fi de 0...1 grad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici