Vremea rece şi ploi în majoritatea zonelor. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Înnorările vor persista şi va ploua în majoritatea zonelor. În sudul şi estul ţării, precum şi la munte, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali cantităţile de apă cumulate vor depăşi local 20...25 l/mp, informează ANM.

1325 afișări
Imaginea articolului Vremea rece şi ploi în majoritatea zonelor. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Vremea se va încălzi faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în est şi în sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, dar şi în zona montană, unde rafalele vor depăşi 70 km/h.

Temperaturile maxime, în general cu mult mai scăzute decât cele obişnuite ale datei, se vor încadra la nivelul întregii ţări între 11 şi 22 de grade, valorile mai ridicate fiind în nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

LA BUCUREŞTI:

Vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece pentru acestă dată. Mai ales în prima parte a intervalului, temporar va ploua, iar vântul va mai prezenta unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 9...10 grade.

 

JOI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice diurne, în creştere faţă de ziua anterioară îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor apropia de mediile climatologic specifice acestei date din an, astfel că se vor înregistra maxime cuprinse între 15 şi 23 de grade şi minime între 4 şi 12 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi locale, mai ales ziua, în sudul, centrul şi estul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în special în Moldova, Dobrogea şi la munte, unde vor fi intervale de timp în care la rafală se vor depăşi viteze de 50...55 km/h. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici