Vremea se încălzeşte în weekend. De luni, se întorc ploile

Vremea se încălzeşte treptat în acest weekend, astfel că duminică vor fi şi 16 grade în regiunile intracarpatice. De luni, însă, ploile îşi vor face din nou apariţia pe tot teritoriul ţării.

1072 afișări
Imaginea articolului Vremea se încălzeşte în weekend. De luni, se întorc ploile

Vremea se încălzeşte în weekend. De luni, se întorc ploile

„În acest weekend vorbim de un proces de încălzire treptată a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor înregistra la amiază valori de 10-12 grade în regiunile intracarpatice, pe parcursul zilei de sâmbătă, şi chiar 14-16 grade în cursul zilei de duminică. În restul teritoriului, temperaturile vor fi la început în jurul valorilor normale pentru această perioadă, respectiv sâmbătă, în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, vor fi valori maxime de 4-6 grade. În Moldova vor fi temperaturi maxime de minus două – zero grade, însă, duminică, şi în aceste zone procesul de încălzire va continua, astfel că în Moldova, la amiază se vor înregistra de la 2 până la 5-6 grade, iar în regiunile sudice vor fi între 8 şi 12 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit reprezentantului ANM, luni va ploua în toată ţara.

„Dumincă, prin regiunile nord-vestice, vestice, nordice, pe arii restrânse va ploua, însă duminică seară precipitaţiile se vor extinde în toate regiuniel, astfel că luni, vremea va deveni închisă, cu precipitaţii temporare în toată ţara”, mai spune Alina Şerban.

În Capitală, potrivit meteorologului, vorbim de un proces de încălzire, astfel că sâmbătă, la amiază, „sperăm să fie un cer variabil, iar temperaturile vor fi de 5-6 grade, iar duminică 9-11 grade. Ploile ar putea apărea duminică noapte, însă slabe cantitativ”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici