Vremea se va ameliora semnificativ. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul intensitătii si frecventei precipitatiilor, insă va fi in continuare rece, ziua cu precădere in nord-est, iar noaptea in toată tara, informează ANM.

3420 afișări
Imaginea articolului Vremea se va ameliora semnificativ. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

Vremea se va ameliora semnificativ. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri

JOI 

ÎN ŢARĂ

In jumătatea de nord a teritoriului, ziua, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ploua, in general slab cantitativ, iar noaptea, innorările vor fi temporare si ploile izolate. In zona montană vor predomina ninsorile, iar precipitatii sub formă de lapovită si ninsoare vor mai fi si in jumătatea de nord a Moldovei si posibil si in estul Transilvaniei. In celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu innorări trecătoare, mai ales după-amiaza si la inceputul noptii, insă doar pe spatii mici si trecător va ploua slab. Vantul va sufla moderat, cu intensificări, mai ales in prima parte a intervalului, in sudul si estul tării, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar pe crestele montane, rafalele vor depăsi 70...80 km/h, viscolind trecător ninsoarea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 grade in nordul Moldovei si 17 grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 grade in depresiuni si 8 grade pe litoral. Spre sfarsitul intervalului se va produce brumă, local in nord, in centru, dar izolat si in restul teritoriului, iar in zonele joase de relief vor fi conditii de ceată.

LA BUCUREŞTI:

Vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi rece pentru această perioadă din an, mai ales noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorări după-amiaza si seara, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va avea intensificări ziua, cand viteza la rafală va depăsi 45 km/h, apoi va diminua. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă de 3...5 grade.

VINERI

ÎN ŢARĂ 

Valorile termice se vor situa in continuare sub cele climatologic specifice acestei perioade din an la nivelul intregii tări. Cerul va fi variabil, cu unele innorări in prima parte a zilei in sud-est, iar noaptea in nord-vest, unde doar cu totul izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in prima parte a intervalului in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, iar spre sfarsitul acestuia in extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 16 grade, iar cele minime intre -8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si in jurul a 9 grade in Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, in zonele joase de relief se va semnala ceată, iar la sfarsitul intervalului, local in Moldova si Transilvania si izolat in Subcarpatii Getici se va produce brumă. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici