Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru vineri şi sâmbătă

Vremea va fi în general închisă şi se va răci, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, informează ANM.

3263 afișări
Imaginea articolului Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru vineri şi sâmbătă

Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru vineri şi sâmbătăx (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

VINERI

ÎN ŢARĂ

Va ploua în sudul şi estul ţării, local în centru şi nord-vest şi izolat în rest. La munte, iar noaptea şi în estul Transilvaniei şi Subcarpaţii Moldovei, vor fi precipitaţii mixte. În regiunile extracarpatice, precum şi în masivele montane din sud şi est, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte şi în regiunile estice şi sud-estice, unde vor fi rafale de 60 - 70 km/h, iar temporar şi în vestul teritoriului, cu 50-55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în depresiuni şi 13 grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 7 grade.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi închisă şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări ziua, apoi va slăbi. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, va fi de 8...10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. 

LA MUNTE:

Vremea va fi în general închisă şi se va răci. Ziua se vor semnala precipitaţii mixte, iar noaptea, predominant sub formă de ninsoare. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, pe arii restrânse cantităţile de apă cumulate vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, cu rafale de 60...70 km/h.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ 

Valorile termice se vor menţine apropiate de normele perioadei. Cerul va fi temporar noros în vestul şi nord-vestul ţării, dar va avea înnorări accentuate în celelalte regiuni şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în sud-vest şi nord-est, local în sud-est şi izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi dealurile Moldovei, vor fi precipitaţii mixte. În Oltenia şi Moldova se mai pot acumula 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi, mai ales ziua, şi în restul teritoriului, dar mai ales în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

LA MUNTE:

Vremea se va menţine în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, local în Carpaţii Occidentali şi pe arii extinse în restul masivelor. Vântul va prezenta intensificări în special în prima parte a intervalului, mai ales pe creste. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade din an.

DUMINICĂ

LA MUNTE:

Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în cursul zilei, local se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Noaptea nebulozitatea şi aria precipitaţiilor se va restrânge către masivele sud-estice unde, local va mai ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici