VREMEA va fi instabilă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

Marţi, vremea va fi în general instabilă în regiunile din vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte unde temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

7867 afișări
Imaginea articolului VREMEA va fi instabilă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

VREMEA va fi instabilă. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Fenomenele vor fi mai frecvente şi mai intense în a doua parte a zilei când ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, mai ales în orele serii. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi de la 9...10 grade în depresiunile intramontane până la 19...20 de grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI: 

Marţi, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în special în orele serii când vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade.

ÎN ŢARĂ:

Miercuri, vremea se va menţine în general instabilă în Maramureş, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei şi zonele montane şi submontane unde vor fi înnorări temporar accentuate şi, în special în a doua parte a zilei, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Începând cu orele serii fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi în Moldova. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp, iar izolat, mai ales la munte, 25...30 l/mp. Vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene pot apărea cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici