Weekendul deschiderii Timişoara, Capitală Europeană a Culturii: weekend pentru familii

Zeci de momente pentru a petrece timpul împreună, de la cei mici la bunici, au fost pregătite pentru timişoreni, pentru weekendul 17 - 19 februarie, câns de deschide Capitala Europeană a Culturii.

341 afișări
Imaginea articolului Weekendul deschiderii Timişoara, Capitală Europeană a Culturii: weekend pentru familii

Weekendul deschiderii Timişoara, Capitală Europeană a Culturii: weekend pentru familii

„Deschiderea Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este un adevărat weekend pentru întreaga familie. Pe 17-19 februarie, vă aşteaptă zeci de momente numai bune pentru a petrece cu adevărat timp împreună, de la cei mici la bunici”, transmite Asociaţia Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023,

Vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, în Piaţa Unirii va avea loc un spectacol pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock şi tradiţională reinterpretată îi vor ţine în mişcare pe participanţi, iar cei mici vor fi fascinaţi de spectacolul de acrobaţii aeriene Muaré Experience şi de un spectacol video de zile mari.

Spectacolele Păpuşi gigant în cartier readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, şi pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17:00.

În zilele de 17, 18 şi 19 februarie, între orele 10:00 şi 17:00, va avea loc XR Show Spotlight Heritage Timişoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timişoara) care includ demonstraţii de fizică şi experimente de chimie care ne împrietenesc cu ştiinţa.

Pe data de 18 februarie, timişorenii vor avea parte de vizite ghidate, jocuri şi ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum şi la Staţia de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Şerban.

La Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13:00, are loc proiecţia animaţiei pentru copii Manou, aventuri în zbor, iar pe 19 februarie, de la aceeaşi oră, Aventurile lui Pil.

„Pepiniera. 1306 plante pentru Timişoara” invită vizitatorii să observe oraşul dintr-o perspectivă nouă, de la înălţimea schelei pline de vegetaţie care se înalţă în Piaţa Victoriei.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14:00, cei interesaţi se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri şi poveşti în Cartierul Fabric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici