Zborurile către Germania au devenit cursă cu obstacole pentru pasagerii români. „E cumplit. Mulţi stau pe stradă”

  • Poţi zbura din nou de pe Aeroportul Internaţional Craiova, dar numai spre Germania
  • Ai două curse pe săptămână Craiova-Koln şi retur, însă nu poţi urca în avion până nu dovedeşti că ai un motiv bine întemeiat pentru care mergi în Germania
  • Din cauza restricţiilor, Aeroportul Craiova are pierderi de 850 000 euro şi o reducere a traficului cu 96%
19557 afișări
Imaginea articolului Zborurile către Germania au devenit cursă cu obstacole pentru pasagerii români.  „E cumplit. Mulţi stau pe stradă”

Zborurile către Germania au devenit cursă cu obstacole pentru pasagerii români

Sute de persoane ajung, săptămânal, pe Aeroportul Craiova, odată cu reluarea zborurilor. Gabriela este din Bucureşti, dar cursa Koln-Craiova a fost singura variantă să se întoarcă acasă. A stat o lună blocată în Luxembrug, după ce graniţele s-au închis din cauza pandemiei de COVID-19.

Tot de nevoie şi-a prelungit vacanţa în Germania, la copii, şi doamna Constanţa. Acum, odată cu reluarea zborurilor pe Aeroportul Craiova, a venit acasă. Nu va fi la fel de simplu, însă, să se întoarcă în Germania. Nemţii nu te primesc în ţara lor dacă mergi la plimbare.

Zborurile spre şi dinspre Germania sunt singurele operaţionale de pe Aeroportul Craiova. Cursele spre 8 destinaţii sunt încă anulate. Din cauza restricţiilor, Aeroportul Craiova a pierdut 850 de mii de euro, iar traficul s-a redus cu 96%, spune Adrian Predescu , directorul instituţiei.

„În Germania sunt situaţii diferite. În unele localităţi e mai bine, în altele nu e chiar aşa bine.Adică, ne duceam peste tot cu mască, dezinfectant, cărucioarele se dezinfectau la cumpărături”, spune o pasageră.

„Dacă nu aveam unde să stau, ce se întâmpla? Dacă n-aveam bani…E cumplit. (…) Sunt mulţi care stau pe stradă, efectiv”, se plânge o altă femeie.

„Statul German a impus anumite restricţii în ceea ce priveşte intrarea în ţară. Şi anume, numai în scopuri bine justificate, cum ar fi :contracte de muncă,rezidenţă permanentă, tranzit”, explică Adrian Predescu, directorul Aeroportului Internaţional Craiova.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici