Zece lei şi un tigru din Romania au plecat spre Africa de Sud (Galerie foto)

Fundaţia Vier Pfoten a trimis, miercuri, 11 feline - zece lei şi un tigru - din grădinile zoologice din România în rezervaţia Lionsrock, pe care fundaţia pentru protecţia animalelor o deţine în Africa de Sud.

29 afișări
Imaginea articolului Zece lei şi un tigru din Romania au plecat spre Africa de Sud (Galerie foto)

Zece lei şi un tigru din Romania au plecat spre Africa de Sud

Cele 11 animale sunt parte din cel mai mare transport de feline efectuat în România până în prezent, pe cale rutieră către Frankfurt, nicio cursă aeriană din România neputând îndeplini toate condiţiile necesare trasportului cuştilor. De la Frankfurt, animalele sunt fi îmbarcate într-o cursă directă înspre Johannesburg, potrivit unui comunicat al fundaţiei.

Punctul final al călătoriei este rezervaţia Lionsrock pe care Vier Pfoten o deţine în Africa de Sud.

În prealabil, felinele preluate din grădinile zoologice din Brăila, Braşov şi Hunedoara, au fost supuse unui control medical amănunţit, incluzând verificarea stării de sănătate, vaccinarea şi introducerea de microcipuri de identificare.

Pe durata transportului, acestea sunt însoţite de o echipă de specialişti şi medici ai fundaţiei Vier Pfoten.

Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu desfăşurat de Vier Pfoten împreună cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, cu scopul de a oferi soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor din grădinile zoologice din România şi reamenajarea lor conform cerinţelor directivelor UE.

Programul a demarat la începutul anului 2007 prin semnarea a două acorduri de colaborare cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu şi cuprinde programe de control al reproducerii animalelor, un plan de relocare a animalelor din grădinile zoologice neautorizate sau fără posibilităţi de reamenajare şi autorizare, precum şi organizarea de workshopuri de pregătire pentru specialiştii şi personalul de îngrijire din grădinile zoologice.

Primul transport de feline către Lionsrock a fost efectuat de Vier Pfoten anul trecut, când doi lei de la Grădina Zoologică din Braşov au fost transferaţi în rezervaţia din Africa de Sud.

Primul training destinat managerilor, veterinarilor şi personalului de îngrijire din grădinile zoologice din România a fost organizat de Vier Pfoten în septembrie 2007, în colaborare cu Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena şi Federaţia Grădinilor Zoologice din România.

Vezi aici galerie foto

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici