- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.02.2016, 13:30)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zece ponturi Google pentru siguranţă online, cu prilejul Safer Internet Day
Google, proprietarul celui mai important motor de căutare din lume, le oferă internauţilor zece ponturi pentru siguranţă online, pentru a marca Safer Internet Day, care este sărbătorită marţi, la nivel internaţional.
Urmărește
1867 afișări
Zece ponturi Google pentru siguranţă online, cu prilejul Safer Internet Day
"Google introduce elemente de securitate în tot ceea ce face. Vrem ca toată lumea să poată utiliza internetul gratuit, să ştie că date sale sunt protejate şi să se simtă în siguranţă", spune Google.
Potrivit Google, în toate produsele companiei, au fost introduse elemente care permit detectarea activităţilor suspecte şi blocarea activităţilor de phishing.
Însă, pe internet, 45% dintre aceste activităţi de phising încă se finalizează cu o reuşită, spune Google, precizând că foloseşte cea mai avansată tehnologie pentru a-i proteja pe utilizatori în mediul online de orice ameninţări la adresa securităţii, care ar putea apărea în produsele Google şi nu numai. Însă există şi o serie de mici paşi pe care internauţii îi pot urma pentru a-şi asigura o mai bună securitate online, precizează Google.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
SUA, după decizia CCR: Românii trebuie să aibă încredere că alegerile lor sunt lipsite de influenţe străine malefice
-
Refugiat din Harkov, salvat în Munţii Maramureşului, şi-a purtat pisica la piept timp de 11 zile
-
Catedrala Notre Dame va fi redeschisă astăzi. La ceremonia gradioasă vor participa lideri din zeci de ţări: Trump, Biden, Zelenski, Macron vor fi prezenţi
Principalele ponturi pentru siguranţa online, oferite de specialiştii Google:
1. Creează-ţi o parolă pe care hackerii nu o pot ghici
Parolele sunt prima linie de apărare împotriva hackerilor, aşa că ar trebui să alegi o parolă ceva mai complicată decât "parola". Este vital să alegi parole complexe, diferite pentru fiecare dintre conturile importante şi este recomandabil să le actualizezi regulat. Cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai greu de ghicit. Numelerele, simbolurile şi combinaţiile de litere mari/mici fac parola mult mai greu de ghicit sau de spart. Pentru parolă, nu folosi "123456" sau "parola" şi nici informaţii care sunt cunoscute multora, cum ar fi numărul de telefon.
2. Dublează-ţi siguranţa cu un sistem de verificare în două etape
Cu sistemul de verificare în două etape, te vei conecta cu ceva cunoscut (parola) şi ceva primit (un cod care îţi va fi trimis pe telefon). Dacă porneşti verificarea în două etape, Google îţi va trimite un cod pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îţi intre în cont de pe un terminal necunoscut. Pentru a afla mai multe despre verificarea în două etape, vizitează https://goo.gl/u2Duc8.
3. Găseşte-ţi dispozitivul pierdut
Dacă ai pierdut un dispozitiv, poţi utiliza Android Device Manager pentru a-i aproxima locaţia pe hartă şi data la care a fost utilizat ultima oară. Când Android Device Manager îţi localizează dispozitivul, o notificare va fi trimisă pe dispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat şi pentru a afişa locaţia dispozitivului respectiv.
4. Fă un test de două minute pentru "Verificarea nivelului de securitate"
Dacă îţi actualizezi setările de securitate, contul tău va fi mai bine protejat. Procedura necesită doar aproximativ două minute. Întâi, intră în contul Google. Apoi accesează setările dând click pe numele sau poza din colţul din dreapta, apoi selectează "Cont". În partea de sus, la "Security Check-up" (verificare securitate), selectează "Get Started" (Începe).
Citeşte şi: Oganizaţia "Salvaţi Copiii": Unul din doi minori este victimă a hărţuirii în mediul online
5. Triază rezultatele afişate de motorul de căutare, eliminând conţinutul indecvat
SafeSearch este un filtru automat pentru conţinut posibil obscen sau inadecvat pentru anumite vârste. Când porneşti SafeSearch pentru un cont Google, conţinutul pentru adulţi este blocat şi nu apare printre rezultatele afişate de orice browser sau pe orice computer, la conectarea cu contul respectiv. Pentru a porni SafeSearch, vizitează pagina Setări căutare. În secţiunea "SafeSearch filters", bifează căsuţa din dreptul "Turn on SafeSearch" (porneşte SafeSearch). Apoi dă click pe Save în josul paginii.
6. Blochează-ţi dispozitivul de la distanţă, indiferent de unde l-ai lăsat
Nu permite nimănui să îţi acceseze dispozitivul, blocând, localizând, apelând sau ştergându-ţi dispozitivul de la distanţă. Pe cea mai nouă versiune Android, deschide "Google Settings" (setări Google) din meniul aplicaţiei şi dă click pe "Security".
7. Ţine "curioşii" la distanţă de dispozitivul tău
Utilizând PIN, parole şi configuraţii (desen model) pentru acces, informaţiile private vor rămâne private. Nu lăsa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta să aibă acces şi la informaţiile din interior. Alege un PIN, o parolă, un model sau chiar imaginea facială pentru a-ţi bloca telefonul!
8. Permite browserului să îţi gestioneze parolele
Dacă foloseşti acelaşi nume de utilizator şi aceeaşi parolă pe mai multe web site-uri şi dacă unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini. Permite browserului Chrome să îţi memoreze parola şi astfel reduci riscul de phishing.
9. Primeşte un mesaj de alertă de câte ori numele tău apare pe internet
Me on the Web (Eu pe internet) te poate ajuta să înţelegi şi să controlezi ce vor vedea oamenii când te caută pe Google. Aplicaţia te ajută să stabileşti alerte Google, astfel încât să fii la curent dacă apar informaţii despre tine online şi îţi sugerează o serie de termeni de căutare care ar trebui avuţi în vedere.
10. Gestionează-ţi datele din contul Google
Google Dashboard îţi arată ce informaţii sunt păstrate în contul Google şi care au fost ultimele activităţi din contul respectiv. Astfel, dintr-o singură locaţie centralizată, îţi poţi vedea datele şi activitatea, precum şi accesa setările pentru servicii cum ar fi Blogger, Calendar, Docs, Google+ şi multe altele.
"Pe măsură ce vieţile noastre devin din ce în ce mai conectate, securitatea va căpăta tot mai multă importanţă. Şi, împreună, trebuie să facem eforturi pentru a păstra internetul sigur pentru noi toţi", mai spune Google.
Totodată, pentru a marca Safer Internet Day, Google le oferă tuturor utilizatorilor 2GB capacitate de stocare suplimentară în Google Drive. Pentru a obţine acest bonus de 2GB, cei interesaţi trebuie să realizeze validarea informaţiilor de securitate a contului Google. "Procedura este una simplă, nu durează mai mult de două minute şi poate fi realizată din panoul de control al contului Google «My Account»", spune Google.
Oferta este valabilă până pe 11 februarie, inclusiv. Este al doilea an în care Google oferă 2GB pentru securizarea contului. Bonusul de anul acesta se adaugă celui din 2015, mai spune Google.
Citește pe alephnews.ro: Călin Georgescu vorbește despre decizia CCR: „Indiferent cum vor ei să mă oprească…Nu mă vor opri”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Iohannis se adresează României după decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale: „Rămân în mandat până la alegerea noului președinte”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Pe ce dată vin ninsorile în București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, potrivit meteorologilor AccuWeather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe