Zeci de case şi gospodării, inundate în judeţul Constanţa

Câteva zeci de case şi gospodării au fost inundate în satul constănţean Sinoe, în urma unei ploi torenţiale care a căzut în noaptea de luni spre marţi, cantitatea de precipitaţii înregistrată fiind de peste o sută de litri pe metrul pătrat.

41 afișări
Imaginea articolului Zeci de case şi gospodării, inundate în judeţul Constanţa

Zeci de case şi gospodării, inundate în judeţul Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu, pe raza căreia se află satul Sinoe, a declarat, marţi, că ploaia a început să cadă în jurul orei 02.00, iar timp de aproximativ o oră a plouat torenţial, cantitatea de precipitaţii înregistrată fiind de 117 litri pe metrul pătrat.

Ploaia a provocat creşterea nivelului pârâului care trece prin sat, iar apa a inundat 17 case şi alte câteva zeci de gospodării.

De asemenea, mai multe păsări şi animale au murit înecate.

La faţa locului se aflau, marţi, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea” al judeţului Constanţa, care îi ajută pe localnici să scoată apa din case şi gospodării.

Primarul Gheorghe Grameni a mai spus că multe dintre locuinţele afectate de inundaţii vor fi verificate deoarece sunt construite din chirpici şi ar putea exista riscul de părăbuşire.

De asemenea, locuitorilor din comună le vor fi împărţite sticle cu apă deoarece fântânile au fost inundate, iar apa nu mai este potabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici